Haarlo timmert er in één dag flink op los

Kinderen hadden zichtbaar plezier/foto Henk klein HazebroekHAARLO – Veel passanten die over de Borculoseweg reden vroegen zich al af: ”Waarom liggen die pallets langs De Pas?” Maandag 4 mei werd het duidelijk. Bijna honderd kinderen gingen van start met het bouwen van een groot houtdorp. Dit gebeurt de hele week onder leiding van Jurgen Wentink en Hugo Boom. ”We hebben vandaag met zo’n allen hard gewerkt. Veel vaders kwamen de handen uit de mouwen steken. Het resultaat is zichtbaar. Waarschijnlijk gaan we de bouwwerken ook nog verven.” De jonge timmermannen en -vrouwen gaan niet lukraak aan de slag. Ze hebben tekeningen van gebouwen en gebruiken plattegronden bij de bouw (zie foto’s). Aan het einde van de dag waren de contouren al goed zichtbaar (zie foto’s Roy Nijman). Een bank, winkel, gevangenis, saloon en een kerk… Haarlo krijgt een Westerns tintje… De hele week kunnen belangstellenden het dorp bewonderen.

Foto’s Henk klein Hazebroek:
[maxgallery id=”68530″]

Foto’s Roy Nijman:
[maxgallery id=”68551″]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven