Loes Gunnewijk neemt nu al afscheid

REKKEN – In februari van dit jaar maakte wielrenster Loes Gunnewijk bekend dat dit haar laatste jaar in het wielerpeloton zou zijn. Inmiddels is duidelijk dat ze haar laatste officiële wedstrijd heeft gereden. Nog eenmaal komt Gunnewijk in actie. Op zondag 28 juni worden in Eibergen, bij haar wielerclub De Stofwolk, een toertocht en een kort afscheidscriterium georganiseerd. “Een mooie manier om afscheid te nemen”, zegt Gunnewijk. “Ik hoop dat veel mensen het einde van mijn vijftienjarige carrière met mij komen vieren.”

Gunnewijk wilde het einde van haar carrière niet langer uitstellen. “Ik merk dat ik het werk voor het team niet kan doen zoals ik dat zou willen doen”, zegt ze. “En het zit niet in mij om iets voor tachtig procent te doen. Dat maakt het rijden niet leuker. Daarom is het nu tijd om te stoppen. Dat is niet de manier waarop ik het in eerste instantie zou willen, maar het is een goede beslissing. We gaan er eind juni een mooi feestje van maken.”

“Iedereen is welkom bij mijn afscheid”, kijkt Gunnewijk alvast vooruit op 28 juni. “In samenwerking met De Stofwolk, de wielerclub waar het voor mij allemaal begon, organiseren we een toertocht waaraan iedereen deel kan nemen. De route gaat over mijn favorieten trainingswegen en de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Kanjers voor Kanjers, waarvan ik ambassadrice ben. Na afloop rijden we met oud-teamgenotes, huidige teamgenotes en collega’s een afscheidscriterium op het wielerparcours. We gaan er een mooi wielerfeest van maken.”

Gunnewijk reed liefst vijftien jaar in het internationale wielerpeloton, nam deel aan negen WK’s op de weg één in WK veldrijden. In 2012 stond ze aan de start bij de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Londen. Ze won in haar carrière onder meer de World Cup Drenthe, de Omloop Het Nieuwsblad en etappes in de Holland Ladies Tour, Giro Rosa en Tour de l’Aude. Ook was Gunnewijk Nederlands kampioene op zowel de wegfiets als de tijdritfiets.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven