Repair Café breidt uit: Digitaal spreekuur

BORCULO – Naast reparaties aan allerhande apparaten die men zo in huis heeft als lampen, Senseo’s, audio- en video apparatuur, elektrische gereedschappen, het vervangen van horlogebatterijen en verstelwerk aan kleding & textiel, gaat het Repair Café Borculo een “digitaal spreekuur” toevoegen. Het lijkt zo simpel, maar niet voor iedereen is het als vanzelfsprekend hoe een mobiele telefoon, laptop of tablet en hun verschillende toepassingen te gebruiken.
Tijdens het digitaal spreekuur wordt hierover op verzoek uitleg gegeven.

Hoe installeer ik een App, hoe gebruik ik bijvoorbeeld Whats-App of Bluetooth. Hoe kan ik een printer koppelen met mijn tablet etc. Per vraag wordt hiervoor omstreeks een kwartier uitgetrokken. Dit is meestal ruim voldoende om een toepassing helder te maken voor de bezoeker, zaken te installeren of een printer te koppelen. De bezoekers brengen de telefoons, tablets en aanverwante apparaten en eventuele handleidingen van randapparatuur mee waar men een vraag over heeft. De enthousiaste en kundige vrijwilligers brengen in begrijpelijke taal duidelijkheid.

Repair Café Borculo is een vrijwilligers organisatie die zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar en is bedoeld met name voor hen die dat niet (meer) kunnen. De laatste tijd komen er ook steeds meer bezoekers uit omliggende plaatsen als Neede en Ruurlo. Uiteraard zijn deze bezoekers ook van harte welkom. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. De reparaties en het verstelwerk zijn kosteloos, echter is een vrije gift gebruikelijk. Hiervan wordt ondermeer reparatiemateriaal en gereedschappen aangeschaft om zo anderen verder te helpen. De bezoekers kunnen meekijken hoe wordt gerepareerd of tegen een kleine prijs een consumptie gebruiken op het vernieuwde terras van eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van het Repair Café.

Plaats en tijd van handeling: woensdag 13 mei van 13.00 -17.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, 7271 BN Borculo. Info: [email protected] of 06-57 977 625.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Repair Café breidt uit: Digitaal spreekuur”

  1. "Het lijkt zo simpel, maar niet voor iedereen is het als vanzelfsprekend hoe een mobiele telefoon, laptop of tablet en hun verschillende toepassingen te gebruiken."

    Waarom zou je iets kopen als je niet weet hoe het werkt?
    Dan koop je het dus omdat anderen het hebben en je erbij wilt horen, niet omdat je het nodig hebt.
    Als je het nodig hebt weet je wat je ermee wilt gaan doen en hoe je dit moet doen.
    Neem bijvoorbeeld een auto, als je er een wilt dan heb je hem ergens voor nodig. En voordat je hem koopt kijk je wat je ermee kan ( hoe snel kan hij, hoeveel pk, hoeveel kilometer per liter brandstof, automaat of handschakeling).

    Als je een smartphone koopt en niet weet wat je ermee moet doen dan heb je hem gewoon niet nodig.
    En in een kwartiertje kan je echt niet uitleggen hoe een smartphone werkt. De meeste mensen gebruiken nog geen 5% van wat je met een smartphone kan doen.
    Dan heb je 2 gigabyte ram, 2 ghz octacore, 64 gigabyte opslaggeheugen, en gebruik je het alleen voor whatsapp wat ook kan met 0,5 gigabyte ram, 1 ghz single core en 8 gigabyte opslaggeheugen. Mensen kopen vaak de nieuwste spullen zonder dat ze weten waarom ze het nodig hebben.
    Als hier nu eens voorlichting over komt zijn dit soort initiatieven als het RepairCafe ook een stuk minder nodig.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven