Kiefteweg: Gasleiding dieper in de grond

EIBERGEN – De Gasunie heeft een regionale gasleiding dieper ingegraven op een plek waar volgend jaar de nieuwe rijksweg N18 wordt aangelegd. Dat gebeurde dinsdagmiddag ter hoogte van de Kiefteweg 55, waar de gasleiding het tracé kruist. Over een lengte van ruim 80 meter werd de leiding blootgelegd, waarna er een stuk van 80 meter werd uitgesneden. Na verdieping van de bedding werd de leiding hersteld door een nieuw stuk van 100 meter in te lassen, dat tachtig centimeter dieper ligt. De gastoevoer naar de afnemers werd omgeleid via andere leidingen.

”De Gasunie heeft hiervoor opdracht gekregen van Rijkswaterstaat. Het gaat om de veiligheid te verzekeren. Op deze hoofdgasleiding van 20 cm doorsnede staat een druk van 40 Bar”, zegt projectleider Hans Maas uit Ruurlo. ”Daarom worden binnenkort ook bij de Stokkersweg en de Leugemorsweg onder Eibergen gasleidingen dieper gelegd in kruisingen met het N18 tracé en verlegd bij de Holthuiserstraat in Haaksbergen.”

De werkzaamheden aan de Kiefteweg waren in de gemeente Berkelland de eerste ter voorbereiding van de aanleg van de nieuwe N18. Die verbindt in 2018 de A18 bij Varsseveld met de A35 in Enschede. De nieuwe N18 zal het doorgaand verkeer om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo leiden. Rijkswaterstaat verwacht dat daardoor de verkeersveiligheid op de oude N18 in die kernen zal toenemen.

De kosten van de nieuwe autoweg zijn begroot op 320 miljoen euro. Rijkswaterstaat ziet de nieuwe N18 als het laatste grote wegproject in ons land.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven