Noabers Lochuizen vieren weer feest!

LOCHUIZEN – Het is nog zo’n buurtschap waar de saamhorigheid groot is: Lochuizen, gelegen tegen de Needse berg. Zoals de traditie dat wil, spant de hele gemeenschap zich in om van de jaarlijkse zomerfeesten een festijn te maken. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni vormt Lochuizen dan ook weer drie dagen lang het decor voor kermis, allerhande spelen en spelletjes en uiteraard livemuziek. Het zijn de Lochuizenaren die vrijdagmiddag het spits afbijten. Onder het motto ‘Heel Lochuizen bakt’ worden de festiviteiten namelijk ingeluid met een groots opgezette barbecue. Waarna het de beurt is aan een van de jaarlijkse hoogtepunten: het traditionele vogelschieten. Waarbij wordt gestreden om eeuwige roem wie zich de schutterskoning en –koning mag noemen. De vrijdagavond staat verder het in het teken van de Zwarte Kermis, onder aanvoering van Tante Dini. Zaterdag wordt er vooral gesport en gespeeld. Behalve klootschieten en jeu de boules die middag is er volleybal, waarbij zes kaarten voor de Zwarte Cross vallen te winnen. Voor de lokale jeugd staan er die middag kinderspelen op het programma.

’s Avonds is er livemuziek van de formatie Spot, een band met jonge talentvolle muzikanten in de gelederen die samen een regelrechte hitmachine vormen. Noaberhulp is een groot goed in een buurtschap als Lochuizen. Waar iedereen met elkaar meeleeft en voor elkaar klaarstaat. Volgens de ‘regels’ en tradities van het Achterhoekse platteland. Behalve deze zondag dan. Want dan strijden de noabers juist op het scherpst van de snede tijdens de Noaberspelen. Ook staan er die middag een hellingbaan en buikschuiven op de agenda.

’s Avonds is het tijd voor rock: drie regionale formaties verzorgen vanaf half vijf voor stevige muziek waar de Achterhoek zo bekend om staat. Na de formaties Let It Happen en de Exx-Bent neemt de classicrockband The Marshalls de muzikale afsluiter van de zomerfeesten voor z’n rekening. Zie ook: www.lochuizen.nu/zomerfeesten

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven