Vogelschieten krijgt een modern jasje

OLDENKOTTE – In de voorgaande jaren vond het grensvogelschieten plaats op de Oldenkotse Kermis. Dit jaar maakt het grensvogelschieten plaats voor laser kleiduifschieten voor teams. Wat mogelijk maakt dat er ook jongere deelnemers (vanaf 16 jaar) kunnen deelnemen aan de activiteit. Het geheel speelt zich af op zaterdagavond 4 juli, aanvang 20.15 uur, start 20.30 uur op de Oldenkotse Kermis bij Café Rotering.

Laser kleiduifschieten lijkt op het traditionele kleiduifschieten. Met vijf speciale jachtgeweren wordt er met infraroodlicht (laser) geschoten op reflecterende kleiduiven, welke tot 50 meter door de lucht vliegen! Elk geweer zendt de behaalde score naar het elektrische scorebord, waar de individuele score te zien is. Deze worden vervolgens opgeteld met de scores van de mensen uit jouw team.

In tegenstelling tot het traditionele vogelschieten zal hier geen koning of koningin zijn maar een team dat de eerste prijs wint. Dus een teamprestatie dat men samen viert als er de meeste punten behaald zijn met de schoten op de kleiduiven. Verder zijn er geen plichtplegingen aan verbonden, zodat men na deelname weer vrij is om zich te vermaken op de Oldenkotse Kermis.

Spelregels: Ieder team bestaat uit 4 deelnemers welke minimaal 16 jaar zijn. Per ronde vliegen er een aantal kleiduiven in de lucht, waar op geschoten wordt. Er kunnen 5 mensen tegelijk schieten op de kleiduiven. De volgorde van het schieten wordt duidelijk zicht- en hoorbaar aangegeven, zodat om de beurt van elk team iemand een schot kan afvuren op de kleiduif. Als eerst komen alle nummers één van elk team en dan de nummers twee, enzovoort tot dat iedereen een keer op de kleiduiven geschoten heeft. Het is de bedoeling dat de individuele scores van de teamleden bij elkaar opgeteld worden, om het winnende team te kunnen bepalen.

Teams kunnen zijn van bedrijven, verenigingen, wagenbuurten, maar ook families, vriendengroepen of wat men maar wil. Zeker bedrijfjes kunnen hier hun naam bekendheid geven.

Deelnemen: De deelnameprijs is € 20,00 euro per team, inschrijven kan bij Café Rotering 431250 en Wendy te Deeseke 0683792874.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven