Betonkoorts bij het ”Bekiekcentrum”

BORCULO – Een belangrijk moment in de bouwfase van het Bekiekcentrum in Borculo. Terwijl in de Achterhoek de mussen dood van het dak vallen, wordt in Borculo de fundering gelegd voor het Bekiekcentrum. Technieklokaal Berkelstreek, Bouwmensen Gelderland Oost en Achterhoek Duurzaam Verbouwen zijn begonnen met het bouwen van het Bekiekcentrum in Borculo. De eerste palen staan in de grond en nu is dan ook het beton gestort voor de fundering. “Een bijzonder moment”, aldus Marcel Besten (één van de leden van de werkgroep van het Bekiekcentrum). “Het is mooi om te zien dat na alle voorbereidingen het Bekiekcentrum hier binnenkort staat ”. Het Bekiekcentrum wordt gebouwd aan de Bosberg in Borculo, naast het pand waar de drie partijen gehuisvest zijn.

Het Bekiekcentrum is een demoruimte waar je te maken krijgt met een andere kant van de techniek. En waar je in aanraking komt met het begrip duurzaam. Zaken die te maken hebben met denken, ontdekken, innovatie en duurzaamheid. Het Bekiekcentrum wordt gebouwd met verschillende panelen van verschillende materialen. Deze panelen zijn flexibel. Er zijn daardoor steeds nieuwe materialen en producten te zien. Ook is het mogelijk om een deel van de ruimte demontabel te maken zodat het als praktische trainingsplek kan dienen.

‘Jong geleerd is oud gedaan’. Als onderdeel van de lesontwikkeling van de technieklokalen maken leerlingen gebruik van het Bekiekcentrum. In de demoruimte komen kinderen al in een vroegtijdig stadium in aanraking met het begrip duurzaam.

Achterhoek Duurzaam Verbouwen (ADV) gaat de demoruimte gebruiken ter ondersteuning van de informatie- en adviesactiviteiten op het gebied van energiezuinig en duurzaam (ver)bouwen. Het Bekiekcentrum kan hierbij visuele ondersteuning bieden en fungeren als bijeenkomstlocatie.

Voor Bouwmensen Gelderland Oost wordt het een oefen- en demoruimte voor leerlingen en vakvolwassen cursisten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven