Nieuwe bewoners voor de Lohmanstraat

NEEDE – De nieuwbouw aan de Jhr. Mr. A.F. de Savornin Lohmanstraat, in wijk De Berg in Neede telt zestien gezinswoningen. ProWonen overhandigde alle bewoners deze week de sleutels van hun nieuwe woning. Bewoners kunnen nu van hun huis een thuis maken. Ook kunnen ze een bijzondere nieuwe bewoner in de buurt verwelkomen. In een van de nestkasten van de nieuwe woningen nestelt namelijk een gierzwaluw.

Met de sloop van gezinswoningen aan de Lohmanstraat in het voorjaar van 2013 verdween ook de mogelijkheid voor onder andere gierzwaluwen om zich te nestelen. ProWonen plaatste daarom in de nieuwbouw nestkasten voor de vogels. Dat dat een succes is, blijkt wel nu het eerste paar er zijn intrek heeft genomen.

De twee-onder-een-kapwoningen aan de Lohmanstraat zijn verschillend. Zo zijn de kapvormen anders en zit bij de ene woning de voordeur aan de zijkant en bij een andere woning aan de voorkant. De woonkamers zijn ook verschillend. Soms is de woonkamer tuingericht met keuken aan de straatzijde. Andere woningen hebben een doorzonkamer met de keuken aan de achterzijde. Alle woningen hebben drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder.

De gemeente Berkelland, partner in het Wijkplan, heeft de straten opnieuw ingericht en een nieuw gescheiden rioolstelsel aangelegd. Deze werkzaamheden en de nieuwbouw waren te volgen via twee webcams. Hiervan is veel gebruik gemaakt door de (toekomstige) wijkbewoners.

De nieuwbouw aan de Lohmanstraat is het laatste nieuwbouwproject van fase 2 van Wijkplan De Berg. In de tweede fase werden ook tien woningen gebouwd aan de Rutgerinkdijk en werd er een plein aangelegd. Daarnaast zijn en worden in de tweede fase van het wijkplan twintig woningen opgeknapt. In de derde en laatste fase van het wijkplan sloopt ProWonen zestien woningen en bouwt hetzelfde aantal.

De sloop van de zestien woningen is aan het eind van dit jaar. Momenteel ligt de wijziging van het bestemmingsplan ter inzage. Het streven is om over een jaar (medio 2016) met de nieuwbouw te starten, zodat het Wijkplan in 2017 geheel voltooid is.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven