Bakkerij Stroet in Neede bestaat 25 jaar

NEEDE – Toen Marcel en Mirjam Stroet 25 jaar geleden hun Bakkerij Stroet begonnen in Neede, was dat met de bedoeling dat het een eenmanszaak zou blijven. “Maar daar is niet veel van terecht gekomen”, lacht Marcel. Komende week wordt met de klanten het 25-jarig bestaan gevierd. Om terug te blikken op de afgelopen 25 jaar heeft Mirjam heeft tal van fotoalbums en albums vol krantenknipsels om zich heen verzameld. Ze zijn een handig naslagmiddel om in woord en beeld te zien wat er allemaal is gebeurd in een kwart eeuw Bakkerij Stroet. Bladerend door de albums klinkt het regelmatig ‘oh ja, weet je dat nog’?. In 1990 namen Marcel en Miriam, beiden geboren en getogen in Beltrum, de te koop staande bakkerij aan de Borculoseweg over. Marcel werkte daarvoor in loondienst bij een bakker in Ruurlo. “Het voornemen was een eenmanszaak. Ik zou bakken en Mirjam verkopen in de winkel”, weet Marcel nog goed. Maar al na een week liep er een tweede bakker rond. Die ochtend, een week nadat Bakkerij Stroet de deuren had geopend, kwam Jan Hilhorst in de zaak.

Hij had vele jaren een bakkerij in Lochuizen, maar was even daarvoor gestopt omdat hij pensioengerechtigd was. Zijn aanbod aan Marcel om het hem vooral te laten weten mocht hij hulp nodig hebben, leidde er toe dat Jan nog diezelfde middag bijsprong in de bakkerij, omdat het overweldigend druk was. En daar bleef het niet bij. “Jan heeft nog 20 jaar, tot zijn 80ste, meegeholpen.”

Na een kleine 2 maanden kwam er om diezelfde reden – de zaak liep vanaf het begin ontzettend goed – een winkelmeisje in dienst. Niet veel later kwam daar een banketbakker bij, die nog altijd bij Stroet werkt.
Na een jaar had de eerste verbouwing plaats. André Kox had zijn schoenmakerij in een hoek van de winkel, maar hij verhuisde met zijn onderneming.

Dat gedeelte werd verbouwd tot banketbakkerij. In de loop der jaren zouden nog verschillende verbouwingen volgen. Omdat na elke verbouwing de mogelijkheden weer groter waren en het aanbod uitgebreid kon worden, kwamen er weer meer klanten, waardoor op den duur een volgende verbouwing volgde om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Bakkerij Stroet in Neede bestaat 25 jaar”

  1. Bakkerij stroet van harte met dit jublieum op naar de 50 jaar was misschien leuk geweest je broodjes had gebakken in de vorm van 25 jaar en die aan de klanten mee gegeven een zakje en een strikje erom het is maar een idee ik,had wel graag willen helpen in pakken maar gefeliciteerd en geniet ervan en nog vele jaren erbij.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven