De laatste loodjes: Aanleg N18 bijna klaar

EIBERGEN – Noaber18 werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de laatste loodjes van de bouw van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. Als sluitstuk van de werkzaamheden moet de aannemer het gedeelte tussen Groenlo en Eibergen, dat reeds in gebruik is, aansluiten op de rest van de nieuwe weg. Pas daarna kan de gehele Nieuwe Twenteroute open voor het verkeer. In verband met deze laatste werkzaamheden is het nodig om de N18 tussen de aansluiting N319 in Groenlo en de Steinkampsweg in Eibergen af te sluiten van donderdag 26 april 19.00 uur tot en met maandag 30 april 06.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en aanzienlijk langere reistijden.

Tijdelijke situatie na 30 april
Op maandagochtend 30 april rijdt het verkeer vanuit Groenlo tijdelijk tot de nieuwe aansluiting Eibergen. Vanaf daar wordt het verkeer naar de oude N18 geleid. Het verkeer vanuit Eibergen/Haaksbergen rijdt over de oude N18 en gaat ook via de nieuwe aansluiting Eibergen (De Kiefte) naar de nieuwe N18 richting Groenlo. Het verkeer op de N18 dient op dat moment rekening te houden met verminderde doorstroming op deze plek. Deze situatie geldt tot woensdagmiddag 2 mei. De tijdelijke situatie is nodig om de gehele nieuwe N18 op woensdagmiddag 2 mei goed en veilig te kunnen openstellen voor het verkeer. De tijdelijke situatie maakt het ook mogelijk om bewoners uit de regio op dinsdag 1 mei een kijkje te laten nemen op de nieuwe N18.

Omleidingsroutes
Er gelden omleidingsroutes voor het verkeer, die met gele borden worden aangegeven. Verkeer van Groenlo richting Zwillbrock/Vreden kan via de Eibergseweg en de aansluiting Laarberg rijden.

Werkzaamheden
In februari heeft Rijkswaterstaat het eerste deel van de nieuwe N18 bij Groenlo opengesteld voor het verkeer. Op dit moment slingert het verkeer ter hoogte van de Ballastput weer terug naar de oude N18. Tijdens de afsluiting van 26 tot en met 30 april, gaat Noaber18 dit deel van de N18 aansluiten op de rest van de nieuwe N18. Ook maakt de aannemer de parallelweg tussen de Steinkampsweg en de Ballastput. Gedurende de afsluiting werkt Noaber18 dag en nacht om de laatste werkzaamheden op tijd klaar te hebben.

De Nieuwe Twenteroute
De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde is de weg al aangepast. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “De laatste loodjes: Aanleg N18 bijna klaar”

  1. Mooie weg alleen jammer als bij afrit 12 Eibergen naar Beltrum wilt staat deze niet aangeven niet voor de auto als voor de fietser denk dat ze dat vergeten zijn! Voor mensen die hier niet bekent zijn is dat erg lastig, navigatie weet ook niet meer waar je zit en dan hebben ze ook nog de wegen een andere naam gegeven.

  2. Josbert Lonnee

    Van het centrum van Eibergen naar het centrum van Enschede zal er (volgens mijn berekening) helaas slechts zo’n 4 minuten van de reistijd afgaan. Echter kan het bij drukte c.q. in de spits wel nog meer kunnen gaan schelen. Ook zijn landbouwvoertuigen niet toegestaan op de nieuwe N18, trekkers met een lange file aan auto’s er achter zijn tussen Groenlo en Enschede over een week verleden tijd. En ook hier zit tijdswinst voor de automobilist uiteraard.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven