PVDA “Al gewaarschuwd voor over volle PMD containers”

BERKELLAND – Zondagavond kwam de redactie van Nieuws uit Berkelland een twitter bericht tegen waarin werd geklaagd over de over volle PMD container. Ondanks dat het bericht maandag van twitter was verwijderd hebben wij maandagmorgen een artikel geplaatst over de PMD container. De reactie’s waren overweldigend, vele Berkellanders lieten hun ervaring achter op onze site en/of onze facebook pagina. De algemene tendens was wel dat de meeste PMD containers in Berkelland op dit moment vol zitten. Inwoners klagen over volle containers, stank overlast en een enkeling zelfs over het feit dat zij nog helemaal geen container hebben ontvangen. Ondanks het zomerreces in de Berkellandse politiek reageerde Nick Lurvink van de PVDA Berkelland op ons bericht. Vandaag plaatste de partij een bericht op haar eigen facebook pagina. “Ik lees met veel interesse het bericht op Nieuws uit Berkelland en alle reactie’s daarop. Voor de beeldvorming is het goed te weten dat alle zaken die nu worden vermeld in de reacties, in de raadsvergadering van 13 november 2018 door de PVDA al zijn aangehaald als toekomstig probleem” zo is de reactie van het PVDA commissie lid Nick Lurvink uit Eibergen. “Of het nu gaat om de ledigingsfequentie, het dumpen van PMD in de grijze kliko of het investeren van een half miljoen”

Een motie die raadslid Hans Pelle indiende over boven genoemde werd door de coalitie partijen(Gemeente Belangen, VVD en CDA), D66 en OBL verworpen. De PVDA geeft aan het PDM dossier te blijven volgen en tijdig om een evaluatie te vragen. 

Deel dit artikel:

13 gedachten over “PVDA “Al gewaarschuwd voor over volle PMD containers””

 1. Arie Groenevelt

  Ik begrijp niet dat mensen hem vol krijgen. Wij willen graag een kleinere, maar dat kan niet. Als je plastic dozen of melkpakken in elkaar drukt blijft er bijna niets van over.

 2. Het is echt bezopen met een gezin die plastic allemaal gescheiden houdt meer dan een maand met zo.n container moet doen we moeten zelfs zakken bij onze pa doen
  Wil je goed scheiden leverd het juist problemen op en over volle container van de plastic
  En stinken bah bah

 3. Idd sneller vol dan verwacht, wij zijn met 3 volwassenen en merken dat we door het scheiden van afval ruimte te kort hebben in de container.

 4. Het hele PDM verhaal rammelt aan alle kanten buiten het feit dat de containers zo vol zijn gelukkig hebben wij een pers. Maar als ik door het dorp fiets en kijk bij appartementen met een ondergrondse inzameling dan is het een tering zooi van zakken die niet opgehaald zijn omdat vanaf 1 juli er alleen maar containers geleegd worden dus schijnbaar hoeven die mensen niet te scheiden.

 5. alles in papieren zakken, vlees bij de slager, melk van de melkboer , geen plastic om reclamefolders( helemaal GEEN folders, je kunt alle folders op internet vinden!) . Kortom: aanpakken bij de bron.

 6. Een beter milieu begint bij jezelf..
  Voor de mensen die het brood bij de bakker kopen, koop een stoffen broodzak. Het scheelt een hoop plastic zakken per jaar. Stoffen broodzakken zijn o.a. te koop bij AH.

 7. Met een gezin van 6 ‘ groten’ is deze container een vieze stinkende, overvolle madenbak. Ik stel voor dat wat we over hebben naar Borculo brengen, die weten immers hoe het moet

 8. Idd mensen die alleen zijn krijgen er een en een gezin met 5 personen idem. Hier kan je wel inleveren op school, loopt hele dagen met afval rond…

 9. gescheiden afval. Weken laten staan. Ratten!!!
  Daar doen we niets aan. Broodzakken, menstruatiecups. Het moet niet gekker worden. Straks worden de badstoffen maandverbandjes uit grootmoederstijd nog gepromoot. Goed voor het milieu. Oh nee oeps zulke dingen moet je wassen. En dat is vast heeeeeeeeel goed voor het milieu

 10. Gina Scholten

  Voor bedrijven is het helemaal een omslag, voorheen werd al het plastic meegenomen bij ons, hoeveel zakken het ook waren. Zeker 20 of meer per keer. Daar staat nu 1 container tegenover. En zakken zijnniet meer te krijgen …. Vreemd. Wil men dat we blijven scheiden… dit bevorderd het niet.

 11. In Hof van Twente wordt de oranje container om de veertien dagen opgehaald. Voor de grijze container moet je per keer ophalen betalen (diftar).
  Als je alles opvouwt en plat maakt, kom je een heel eind.
  Met deze temperaturen is het wel een stinkbak.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven