Kalfje geboren tijdens bezoek Tormijnschool aan boerderij De Weiden

NOORDIJK/BELTRUM – Dinsdag 24 september hebben groep 3 en 4 van De Tormijnschool uit Noordijk een bezoek gebracht aan educatieboerderij ‘De Weiden’ in Beltrum. Educatieboerderij ‘De Weiden’ ontvangt zowel groepen voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Op deze manier leren kinderen waar hun voedsel vandaan komt.bDe kinderen kregen een rondleiding langs de kalfjes, die aan hun vingers mochten sabbelen, de alpaca’s, papegaaien, parkieten, geiten en shetlandpony’s. Bij Joke de knuffelkoe konden de kinderen de uiers van een echte koe voelen. In het weiland bij de koeien gingen de kinderen op zoek naar ‘koeienvla’, aldus een van de kinderen van groep 3. In deze koeienvlaaien bekeken de kinderen de insecten, de mestkevers die zich hierin verstopten. Ook werd het prentenboek ‘Tim zoekt een koe’ voorgelezen, waarin wordt uitgelegd hoe de melk van de koe, via de fabriek in de winkel terecht komt.

Tot slot was er nog een onverwachtse maar heel mooie verrassing: Er werd een kalfje geboren. Samen met boer Bennie hebben de kinderen deze bijzondere gebeurtenis bekeken.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Kalfje geboren tijdens bezoek Tormijnschool aan boerderij De Weiden”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven