Nieuw in Berkelland: Groene Lintje


BERKELLAND – “Elke dag horen wij dat het slecht gaat met onze wereld. Maar er is ook een andere kant. Veel mensen spannen zich juist in om het tij te keren. Steeds meer daalt het inzicht in, dat we moeten veranderen: méér biodiversiteit, minder vlees, méér echt duurzame opwek van energie. Inwoners en organisaties in Berkelland zetten zich hier steeds meer voor in. En dat willen we ook naar waarde schatten.” zegt GroenLinks Berkelland fractievoorzitter Leo Morren “Daarom gaan we een nieuwe traditie in Berkelland invoeren. Een positief geluid. We gaan elk jaar een Groen Lintje uitreiken. En wat is een prijs zonder jury? Onze jury bestaat uit Henk Sieben, Aly Venema en voorzitter Stefan Nijhuis.”

Op 14 november 2019 wil GroenLinks Berkelland haar eerste Groene Lintje uitreiken.
GroenLinks is nu op zoek naar mensen of organisaties uit Berkelland die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan. GroenLinks is blij met duurzame initiatieven en wil de initiatiefnemers graag bedanken en in het zonnetje zetten. Ken je iemand of een organisatie, die actief is op het gebied van duurzaamheid? Iemand die een blijk van waardering kan gebruiken? Iemand die anderen enthousiast heeft gemaakt? Iemand die tegen de stroom in roeit?

Dus ken je iemand? Nomineer diegene dan! Schrijf een korte motivatie waarom je die persoon of organisatie wilt nomineren en stuur die vóór 15 oktober op naar Jan Lenselink: [email protected]

De lijst met mogelijkheden is eindeloos. Daarom zijn er wel een paar criteria. Het lintje wordt aangeboden aan een organisatie of persoon die:
1. Woont of actief is in Berkelland,
2. Bijdraagt aan een beter milieu, een groenere wereld of een duurzamer toekomst en,
3. Anderen enthousiast maakt of inspireert om mee te doen.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Nieuw in Berkelland: Groene Lintje”

  1. Ernst Marsman is 4 jaar geleden met zijn vrouw een biologische kaaswinkel en groothandel begonnen in Ruurlo. Hij koopt zijn eigen kaas in bij de boeren En ziet hoe die boeren met hun vee duurzaam omgaan. En hoe ze verantwoord hun kaas maken.
    In de winkel komt het brood van de bakker uit Lochem die speciaal voor hen biologisch brood bakt
    De zuivel komt van de biodynamische boerderij in Vorden.
    De klanten die de winkel bezoeken zijn heel erg blij met de eerlijke producten omdat ze weten waar ze vandaan komen.
    Ik vind dat Ernst laat zien met deze nieuwe formule dat klanten dit willen. Biologisch duurzaam verantwoord. Enz.
    Hij heeft een nieuw concept aangeboord wat staat als een huis.
    Ik denk dat Ernst dat groene lintje zeker verdiend.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven