Tom Lodders in actie tegen Berkellandse PMD container beleid

BERKELLAND – Tom Lodders is het inzamelingsbeleid van de gemeente Berkelland helemaal zat. Hij komt in actie “Mijn probleem is dat onze PMD-container veel te klein is” begint Lodders “Als gezin met vijf personen krijgen wij van de gemeente geen twee PMD container. Vaker legen willen ze ook niet van weten. Lodders heeft al actie ondernomen, maar tot nu toe nog zonder resultaat “Ik heb een klacht ingediend, maar die is afgewezen” Lodders heeft nu een afspraak met verantwoordelijk wethouder Anjo Bosman, tevens gaat hij inspreken in de commissie vergadering van 1 oktober  Ik wil aandacht vragen door dit probleem, veel PMD-afval verdwijnt op deze manier in de restafval container. Dat is natuurlijk zonde en ook niet conform het afvalbeleidsplan wat de gemeenteraad heeft vast gesteld” concludeert Lodders. Nieuws uit Berkelland bracht afgelopen zomer ook al een aantal artikelen over de PMD container.

Er kwam toen reactie vanuit de PVDA en D66. VVD raadslid Hauser kwam nog met  een poll op zijn site, maar in de politieke arena (raadszaal) bleef het verder nog stil over dit onderwerp. Tom Lodders is benieuwd naar de ervaringen van andere Berkellanders. Op onze facebook pagina zetten wij een poll waarop iedereen kan stemmen. Uiteraard kun je ook weer reageren op onze site en facebook. Tevens ontvangt Lodders graag een mailtje van mensen die ook in de knel komen met de PMD container. Je kunt hem mailen via [email protected] 

Deel dit artikel:

24 gedachten over “Tom Lodders in actie tegen Berkellandse PMD container beleid”

 1. Dinie van Vreeswijk

  Het is zo waardeloos met de plasticcontainer. Na 2 weken zit die al vol. Dan maar de buurt in kleppen om te kijken of je de plastic zakken nog kwijt kunt. We gaan ze vanaf nu er gewoon bij zetten. Grote miskleun die container voor plastic.

 2. Ik heb meer dan voldoende aan de de container als alleenstaande. Constateer ook dat er veel lucht inzit. Misschien wel 70% Aanstampen is wellicht een optie?

 3. Gewoon om de 2 weken legen probleem opgelost is al zo dat al het afval steeds minder wordt opgehaald plastic c9ntainer xt bomvol na 4 weken met 6 personen

 4. We waren ook al op gemeentehuis geen gehoor daar ik ben ook van mening om de twee eeken legen!!!!

 5. Hallo hier een gezin van 6personen.
  Al het plastic rechtstreeks in de pmd container doen. Niet de zak vullen met plastic en dan de zak in de container doen dan past het ook niet.
  En dan gaat 1maand net.

 6. Zakken niet terug aub, maar wel de container elke 14dagen legen.Hij zit nu al boordevol en we moeten nog een week! Eigenlijk zou er eens wat minder in plastic verpakt moeten worden. Dat lijkt me een betere oplossing. Het is toch van de zotte dat je zoveel plastic hebt dat je aan 1 container niet genoeg hebt!

 7. Container om de twee weken legen, wij doen alles er los in en dan nog te vol.

  En die stank, vreselijk, zeker bij mensen, die weinig ruimte hebben en de zomerdag de container in de zon moeten zetten,, omdat ze geen plek in de schaduw hebben.

  Lees vandaag in de krant, dat we nog beter afval moeten scheiden, die kans moet U als gemeente ons wel bieden.
  Nu moet overtollige platic alsnog in de grijze!

 8. Ik gebruik geen zakken (K J) om de container te vullen, maak alles klein en compact, dan nog past het niet!
  Om de 2 weken legen lijkt mij verstandiger.

 9. Als container vol is dan gaat t in de grijze. Of meer breng punten in t dorp. Bv bij winkels. Net as met glas.

 10. Graag om de 2 weken inderdaad , de rest gaat nu hier in dr container die t eerst weg gast of groen of grijs

 11. Graag om de 2 weken inderdaad , de rest gaat nu hier in dr container die t eerst weg gast of groen of grijs

 12. Je kunt er best 4 weken mee doen maar je moet de pmd zakken gewoon niet meer gebruiken. Je gaat naar de action haalt daar een pak containerzakken van 240 liter
  Doe er 1 zak in de pmd container en je gooit al het plastic erin en het past. in die oude pmd zakken zit allemaal lucht dus verloren ruimte. En je pmd container blijft ook nog gewoon lekker schoon

 13. Als de container gewoon om de week geleegd wordt is het probleem denk ik grotendeels wel opgelost.

  De containers vind ik veel beter als de zakken alleen een maand met de container is belachelijk.

 14. Er zal eens minder plasticverpakkingen moeten komen. Dat lost al een heel stuk op. Plastic is overigens heel schadelijk, waarom dan al die verpakkingen?

 15. 1 x per 2 weken legen. Wij doen ons plastic overschot nu in de grijze container. Dit kan toch niet de bedoeling zijn!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven