Gemeenteraad : “Eerst maar eens wennen aan de PMD container”

BERKELLAND – Gisteravond is er in de gemeenteraadsvergadering gesproken over de PMD container. Nieuws uit Berkelland plaatste de afgelopen weken al meerdere keren een artikel over de PMD container. Veel inwoners vinden dat de container frequenter moet worden geleegd. De VVD Berkelland diende echter gisteravond een motie in om het mogelijk te maken voor inwoners van onze gemeente om een extra PMD container aan te vragen. Die motie haalde het niet. D66 steunde de motie wel, maar pleite eigenlijk voor frequenter legen. Behalve D66 steunde ook Ondernemend Berkelland de motie, dit was echter onvoldoende om de motie door de raad te krijgen. De overige partijen vinden dat het nog te vroeg is om nu al conclusies te trekken. Er staat een evaluatie gepland van de nieuwe manier van afval inzamelen in februari 2020. Tot die tijd moet de Berkellander wennen aan het nieuwe systeem. Voor gezinnen van 6 personen of meer is het wel mogelijk een extra container aan te vragen. Deze gezinnen moeten dan wel kunnen aantonen onvoldoende te hebben aan een. Er zijn nog 250 ongebruikte PMD container bij de gemeente op voorraad, dus wie een extra container wil moet snel zijn.

De VVD noemt de uitslag van gisteravond een gemiste kans: “Wethouder Bosman heeft gisteren de toezegging gedaan dat als je behoefte hebt aan een tweede container, je deze dan krijgt.” zegt VVD’er Kevin Hauser “Althans zo heb ik het geïnterpreteerd. Haar letterlijke woorden waren, dat als het nodig is en we zien dat de behoefte er is, dan gaan we kijken of die extra container mogelijk is” Hauser doet daarbij direct een oproep aan de Berkellanders “Als je een extra PMD container wilt hebben en dat wordt volgens jou onterecht geweigerd, dan hoor ik graag van je” 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gemeenteraad : “Eerst maar eens wennen aan de PMD container””

  1. Discussie over verdwenen afval over 2018. Volgens mij betreft dit GFT afval. 2018 was een extreem droog en heet jaar. Veel heggen en gazons behoefden nauwelijks een maai-/snoei/knipbeurt. Veel planten verpieterden. Wij hebben althans zelfs een paar keer geen GFT container aan de weg hoeven te zetten. Terwijl dit andere jaren echt wel moest.

  2. Wij zijn met 6 mensen dus zou ik een extra container kunnen aanvragen. Maar ik wil niet nog zo’n stinkend bakbeest achter het huis. Want 6 mensen hebben ook 6 fietsen. Gewoon iedere 2of 3 weken legen, dat kan met groen toch ook

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven