GroenLinks wil Ja-Ja sticker in Berkelland

BERKELLAND – De Ja-Ja sticker wint op dit moment landelijk aan populariteit. De sticker houdt de gemoederen de laatste maanden flink bezig, de rechter moest er zelfs al aan te pas komen om goedkeuring te geven voor het gebruik van de sticker. We kennen natuurlijk al jaren de Ja-Nee en de Nee-Nee sticker. Bij de eerste wil de bewoner die deze sticker op zijn brievenbus heeft geplakt wel de wekelijkse regionale huis aan huis blaadjes ontvangen, maar geen reclame. Heeft men een Nee-Nee sticker geplakt dan wil men geen van beide ontvangen. De Ja-Ja sticker werkt precies andersom. Heb je niets op je brieven bus geplakt dan wens je geen reclame en huis aan huis balden te ontvangen, heb je de Ja-Ja sticker op de brieven bus zitten dan wil je dat wel. Doel van deze sticker is het aantal ongelezen weggegooide reclamefolders te verminderen. Op dit moment heeft GroenLinks in diverse gemeenten gepleit voor de Ja-Ja sticker. In Amsterdam bestaat de sticker al sinds januari 2018. De folderbranche wilde het gebruik van de sticker via de rechter verbieden, maar de rechter besloot het gebruik van de sticker goed te keuren.

GroenLinks Berkelland vindt het nu tijd om de sticker ook in onze gemeente in te voeren. We zijn benieuwd wat de Berkellanders daar van vinden. Vinden jullie het een goed idee, omdat bij jullie het meeste reclame druk werk ook bij het oud papier gaat? Of lezen jullie de folder van bladzijde tot bladzijde en willen jullie de wekelijkse reclame echt niet missen? Laat je stem horen via deze site of onze facebook pagina!

Deel dit artikel:

1 gedachte over “GroenLinks wil Ja-Ja sticker in Berkelland”

  1. ik wil geen reclame, en veel ouderen.
    maar een sticker halen op gemeentehuis is een
    stap te ver.
    doe een sticker in de gemeentegids.

    oudere

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven