Veel vandalisme en diefstal bij station Ruurlo


RUURLO – De fietsenstalling bij het station in Ruurlo lijkt een alles behalve veilige plek om je tweewieler te stallen. De afgelopen dagen regent het meldingen over diefstallen en vernielingen. Astrid Vossers uit Mariënveld laat weten dat er maandag 7 oktober tussen 9.30 en 17.15 op het station in Ruurlo is ingebroken in de koffer van haar scooter. (zie foto) Bij de kraak zijn de helm(zie foto), handschoenen en een rode kol van ’t Doktertje gestolen uit de koffer. De helm is van het merk Vito, maat M. Die zelfde dag laat Thijs Esselink weten dat hij bij terugkomst in Ruurlo, rond 19 uur die avond, zijn brommer zwaar gehavend aantrof. “De plastic kap is er af getrokken, kabels zijn door geknipt en het slot is toegetakeld(zie foto)” zo zegt hij. Gert-Jan Zonneveld reageert op berichten van Thijs zijn vernielingen : “Wij zijn ook gedupeerd afgelopen zondag. De fietsbanden van de fiets van mijn dochter zijn lek gestoken en het zadel is zwaar beschadigd.” Veel boze burgers vinden dat de politie te weinig doet. Heeft u iets gezien wat met deze vernielingen en diefstallen te maken kan hebben? Bel dan met de politie via 0900-8844. Bent u zelf slachtoffer geworden van diefstal of vernieling bij het station in Ruurlo? Laat het ons weten en reageer op de site of via onze facebook pagina.

Foto’s: Thijs Esselink en Astrid Vossers

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Veel vandalisme en diefstal bij station Ruurlo”

 1. Jammer dat de media er nu pas aandacht aan geeft eerder dit jaar ben ik er al 2x de dupe van geweest 1 brommer gestolen met mandje voor mn hondjes dr achter op 2e maal een voor mij nieuwe brommer vernield

  Idd politie t zou je beste vriend moeten zijn maar bij beide brommers is dossier gesloren ivb gebrek aan bewijs
  … echter toch apart er is camera toezicht maar ze kunnen niks vinden of zien

 2. Gert-Jan Zonneveld

  ook wij (lees mijn dochter ) is één van de gedupeerden; fietsbanden (zowel binnen en buiten) compleet aan flarden gesneden, zadel met een mes zodanig in gekerfd dat deze niet meer te gebruiken is. Totale schade voor mijn dochter € 150,00!.
  Je doet aangifte / melding bij de politie en dan krijg je een dag later te horen dat deze ‘ zaak ‘ geen prioriteit heeft voor de politie, en dat met droge ogen. De omgekeerde wereld dit; vandalisme mag en wordt kennelijk getolereerd. Waarom wordt er niet meer gepatrouilleerd door de politie, preventief. Ik zie ze nergens, alleen als er snelheidsovertredingen van 4 km gemiddeld kunnen worden geconstateerd., dan krijg je wel een dikke prent.
  Verder lees ik in mijn post op FB dat men het mijn dochter haast kwalijk neemt dat ze haar goede fiets op het station op slot plaatst; met andere woorden dan vraag je erom. De omgekeerde wereld dit…..zijn wij, de maatschappij, zover van de algemene normen en waarden afgegleden dat we dit als ‘de normaalste zaak ter wereld’ beschouwen.

  Ik laat het als ouder en verontruste burger niet bij zitten en ga ook richting gemeente en politiek mijn zorgen uiten, totdat hier wat aan gedaan gaat worden, namens alle gedupeerden en slachtoffers.

  Ik laat het als verontruste burger niet bij zitten;

 3. Ook de scooter van mijn dochter is op maandag 7 oktober vernield, Dit gebeurde tussen 11.00 uur en 18.00 uur op het station in Ruurlo.
  Haar zadel is stuk gesneden met een mes, de spiegels losgedraaid, het olie peil eruit gehaald en op straat gegooid. Ook is er aan het slot geknoeid.
  We hebben camera beelden opgevraagd via de politie bij de NS, maar er zijn geen opnames van de fietsenstalling, alleen van het spoor!!
  We hebben aangifte gedaan bij de politie en hopen op een vervolg,

 4. Het is al een hele tijd raak bij het station. Er worden zelfs fietsen in de brand gestoken. En er is elk weekend wel heel veel lawaai en er wordt ook nog vuurwerk afgestoken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven