Borculoër Mike Gerritsen als echte zwarte piet naar Apeldoorn


BORCULO – Met een groepje als zwarte piet naar Apeldoorn komende zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas, het begon als een grapje, maar het gaat echt gebeuren. Mike Gerritsen uit Borculo, de bedenker van de actie, roept mensen op om  massaal met hem mee te gaan. Mike zag een bericht van Pegida in De Stentor. “Pegida riep op om als echter zwarte piet naar Apeldoorn te gaan. “Daar kon ik mij prima in vinden, waarom zouden wij ons gewonnen geven aan de NTR en de nationale intocht.” zegt Mike Gerritsen “Natuurlijk veranderen tijden, en dat ben ik me ook bewust, maar ik vind enkel roetveeg pieten niet de juiste keuze, doe gewoon van beide wat en iedereen is tevreden.” denkt Mike. Hij vindt dat de NTR onvoldoende rekening houd met de lokale intochten. “Bij de lokale intochten zijn er vaak bekenden uit het dorp die voor zwarte piet spelen, wanneer men dan als roetveeg piet zou gaan zijn deze mensen veel te herkenbaar” is Mike zijn mening “Ik wil graag dat mijn kinderen later het zelfde beleven als dat ik het deed met echte zwarte pieten.”

Daarom doet Mike Gerritsen de oproep om massaal als zwarte piet naar Apeldoorn te gaan. Hij heeft hiervoor een evenement aangemaakt op facebook. Hij hoopt op steun van alle kanten. Bij voldoende interesse hoopt hij een busmaatschappij zover te krijgen om voor “het goede doel” kosteloos het vervoer naar Apeldoorn te verzorgen aanstaande zaterdag. “Uiteraard zijn pepernoten en ander snoepgoed welkom als donatie” vertelt Mike.

De gemeente Apeldoorn heeft laten weten tegen omroep Gelderland dat iedereen welkom is, ook geschminkt als zwarte piet. Mike haalde overigens maandagavond met een tweet over het bezoekje als zwarte piet aan de intocht het programma van BEAU op RTL.

Link naar het Facebook evenement: https://facebook.com/events/434403844167476/?ti=icl

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Borculoër Mike Gerritsen als echte zwarte piet naar Apeldoorn”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven