Einde ziekenhuis Winterswijk lijkt nabij

BERKELLAND – De Achterhoeker hoefde zich geen zorgen te maken. Dat werd gezegd toen SKB Winterswijk fuseerde met het Slingerland Ziekenhuis in Doetinchem. Vandaag blijkt echter dat de vork heel anders in de steel zit. Het ziekenhuis in Winterswijk zal binnenkort haar intensive care moeten opgeven, tevens zullen de kinder- en verlosafdeling sluiten. Diverse andere specialisatie’s zullen worden overgeheveld van Winterswijk naar Doetinchem. Al deze maatregelen lijken het begin van het eind van het SKB in Winterswijk. Medewerkers van het SKB zijn verbijstert en de politiek maakt zich grote zorgen. De Berkellandse burgemeester Joost van Oostrum zegt “Komende maandag heb ik samen met de wethouder zorg en de collega’s van de gemeenten rond Winterswijk een overleg met het college van bestuur. Ik verwacht dat ik dan een toelichting krijg over de plannen. Ik wacht dat eerst af voor ik met een inhoudelijk reactie kom.” zegt Van Oostrum “Tot die tijd kan ik niet meer melden dan dat ik me zorgen maak over de mogelijke achteruitgang van het zorgaanbod in de (Oost-) Achterhoek”

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Einde ziekenhuis Winterswijk lijkt nabij”

  1. Er is pas nog zoveel verbouwd het zou eewig zonde zijn om die afdelingen naar doetinchem te verplaatsen.
    Als dit word gedaan heb je ook niks meer aan een eerste hulp post

  2. Zorgbestuurders en managers. Het zijn net politici. En weer hebben we ons om de tuin laten leiden……

  3. Dat zou toch eeuwig zonde zijn. Het SKB Winterswijk staat geweldig aangeschreven en verleent een heel goede zorg!

    Als dit klopt is het een heel foute beslissing

  4. Liever naar Enschede dan naar dat waardeloze Doetinchem.
    Ze hebben het gepeupel mooi genaaid.
    Arrogant dorp dat Doetinchem.

  5. De kraamzorg, moeder en kind, is bekroond met een prijs ! En nu stoppen, zou triest zijn !

  6. De SEH zal daarna ook sluiten en in Winterswijk blijft een polikliniek over. In het weekend gaat het ziekenhuis dicht.

  7. Wat als de ambulance bij een noodgeval niet op tijd bij het ziekenhuis is omdat hij 40 minuten naar Doetinchem of Enschede moet rijden? Dit kan levens gaan kosten. ?. En dan niet te denken aan de kinderen die in het ziekenhuis liggen en de ouders om zich heen nodig hebben. Als de ouders vanuit Winterswijk naar Doetinchem moeten rijden, zal dit een enorme belasting zijn voor de gezinnen.
    Ik maak me zorgen…

  8. Wat een aanfluiting, bakken met geld geinvesteerd en wat gebeurd er nu? eeuwig zonde en geen wonder dat de zorg als maar duurder wordt .Is op een gegeven moment voor een heleboel mensen niet meer te begapen niet zo gek allemaal toch?? Mensen blijf bij de les en denk eens logisch na sorry zulke dingen kan ik dan niet tegen! Excuse me .

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven