Gemeenteraad wil meer bomen in Berkelland


BERKELLAND – Er moeten meer bomen komen in Berkelland, voor iedere Berkellander 1. Dat staat in de motie die gisteravond werd aangenomen tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad. De motie werd ingediend door de PVDA Berkelland en kreeg de steun van GroenLinks, D66 en Gemeente Belangen. “Bomen zorgen voor een reductie van Co2 en een toename van de biodiversiteit” stelt Betsie Wormgoor “bomen filteren fijnstof uit de lucht, helpen de temperatuur reguleren en houden het water vast” Daardoor denkt de PVDA dat het uitbreiden van het bomenarsenaal een snelle en relatief goedkope bijdrage kan leveren aan de Co2 reductie en de klimaatopgave. Het college moet nu tijdens de perspectiefnota van 2021 een plan presenteren waarin wordt beschreven op welke manier de Gemeente Berkelland gaat stimuleren dat er meer gevarieerde bomen gaan worden geplant in onze gemeente. “Het uitgangspunt moet hierbij zijn dat er voor elke Berkellander een boom wordt geplant” zegt Wormgoor.

Foto: Archief

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Gemeenteraad wil meer bomen in Berkelland”

  1. Mag gemeente berkelland eerst wel eens naar de onderhoudt gaan kijken. Eikenlaan Eibergen is een zooi bomen veels te groot, terug snoeien en een rotzooi in de straat.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven