Raadslid Hans Pelle haalt zich woede van grondeigenaren op de hals


BERKELLAND – Hans Pelle, vorig jaar met voorkeurstemmen gekozen als raadslid namens de PVDA, heeft zich niet populair gemaakt bij grondeigenaren en boeren uit onze gemeente. Eibergenaar Pelle plaatste gisteren een video op zijn facebook pagina waarop te zien was dat de gemeente met paaltjes stukken grond had afgebakend. Stukken grond die tot nu tot in gebruik waren van de grondeigenaren, maar waarvan de gemeente heeft gezegd dat dit gebruik oneigenlijk is. Pelle maakte daarbij de opmerking “”Gelukkig zijn er weer enkele meter teruggehaald, die oneingenlijk zijn gebruikt.”Pelle kreeg daarna forse kritiek op zijn opmerking. Bert Slootboom deelde het bericht van Pelle met de opmerking “”Nog meer van die linkse rakkers en oaver een poar joar is ons Nederland kapot” De discussie barst flink los op social media. Waarbij er veel kritiek komt op het onderhoud van sloten en bermen door de Gemeente Berkelland. Burgemeester Joost van Oostrum reageert des gevraagd ook op het filmpje: “Het uitzetten van de erfgrens kondigen we netjes van te voren aan. Verder ben ik niet verantwoordelijk voor filmpjes van een ander” zegt de burgervader. Pelle krijgt ook bijval, Arnoud te Vaanholt zegt “Wat geen eigendom van je is, kun je je niet zo maar toe eigenen onder het mom van ‘beheer’. Zo werkt het hier niet. En of het nu om een boer gaat of iemand met een ander beroep doet helemaal niet ter zake.” De eigenaar van het weiland wat op het filmpje van Pelle te zien is reageert ook:

“Beste Hans Pelle, wat zal je je ongelofelijk trots en stoer voelen bij het plaatsen van dit filmpje met bijbehorende tekst. Of ben je misschien toch niet zo stoer, je had je namelijk ook eerst kunnen verdiepen in de situatie alvorens mij weg te zetten als een crimineel, want zo komt dit bij mij over. De woorden oneigenlijk gebruik, kan ik mij totaal niet in vinden, ik ben hier over nog nooit door de gemeente op aangesproken. Ook nu is er door de gemeente hierover niets gecommuniceerd over “oneigenlijk gebruik” Sterker nog naar mijn idee heb ik deze grond al vele jaren lang naar eer en geweten onderhouden alsof het eigen was. Nooit geen enkele rekening van deze kosten heb ik bij de gemeente ingediend. Wat zal onze gemeenschap blij zijn met personen als jij, maar niet te denken over wat ons dit allemaal zal kosten. Verder wil ik hier zo op Facebook niet te diep op ingaan omdat m’n bloed al genoeg kookt door zo weggezet te worden. Ik nodig u hierom uit om een keer langs te komen, dan kunnen we het er over hebben, mocht je toch zo stoer zijn. Mvg, de voormalige beheerder van deze berm. Marty Reurink” 

Zo lijkt onze gemeente dus behoorlijk verdeeld over de kwestie. Een deel vindt dat de boeren de grond uitstekend kunnen onderhouden en dit beter doen dan de gemeente. Het andere deel vindt dat de grond van de gemeente is en dat de boeren deze niet zomaar in gebruik kunnen nemen. Wat vind jij? Laat je reactie achter.

 

Foto is een screenshot van de video van Hans Pelle

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Raadslid Hans Pelle haalt zich woede van grondeigenaren op de hals”

 1. Ja zoals altijd in dit soort gevallen kadaster er bij halen en de boel opnieuw vastleggen en dat respecteren dan heb je achteraf ook nooit geen gedonder over wat is mijn en wat is dijn zo simpel is het jongens

 2. Frederik Antony Houtsma

  Onderhoud door de boeren lijkt mij goedkoper dan wanneer Pelle het moet doen danwel uitbesteden en berkelland heeft het financieel al niet breed. Maar wel onder voorbehoud dat het wel eigendom blijft van de gemeente.

 3. De boer of burger kan het beter en goedkoper onderhouden, het zou de gemeenten sieren om bij deze mensen eens langs te gaan voor een gesprek…

 4. Mooi gedaan, landje pik met mooie praatjes van “wij onderhouden het toch”. Ik pik het stukje grond naar mijn woning ook niet in omdat mijn auto daar mooi kan staan. Maar wel elk jaar met round-up het gras kapot spuiten…. dat kunnen die boeren goed.

 5. Hallo Wilco, hoe kom jij aan die wijsheid? Verspreid jij nu fakenews? Wij zeggen 100% ja! Wij verwijderen namelijk helemaal geen reacties! Het enige wat wij doen is bekijken of een reactie door de beugel kan, alvorens deze wordt toegelaten! Elke reacties telt, zeker ook als je het met Hans eens bent!

 6. Hans, in beginsel heb je natuurlijk volstrekt gelijk. Een wat genuanceerdere woordkeuze was wellicht handig geweest.

 7. Bij mij was het niet meer zichtbaar. Vandaar. Maar inderdaad het staat er weer. Mijn oprechte excuses.

 8. Helemaal goed Wilco! Excuses aanvaard. Het duurt altijd even voor de reactie zichtbaar is, dit omdat wij ze dus controleren! Maar wij weigeren puur op ontoelaatbare taal en spam. Zeker niet op inhoud! Veel plezier met al het nieuws op onze site!

 9. Als alle vierkante meters die nu in gebruik zijn of onderhouden worden door derden weer onderhouden moeten worden door de gemeente dan zal dat een behoorlijke kostenpost met zich mee brengen. Mijns in ziens had de gemeente beter een regeling kunnen treffen met de personen of bedrijven die grond zonder overleg in gebruik hebben. Zo had de gemeente aan kunnen geven wat er wel en niet mee zou mogen gebeuren. Dat zou waarschijnlijk kosten besparender zijn dan de uitgaven nu voor het plaatsen van afscheidingen en toekomstig onderhoud. En dit voor een gemeente die financieel in zwaar weer zit.

 10. Volgens mij mag de gemeente de palen niet op de erfgrens zetten maar moeten ze er 0.75 meter daarvandaan staan

 11. Zodra de gemeenten, provincies of het rijk gronden gaan beheren is dit direct zichtbaar. Metershoge distels en brandnetels. Zijn er ook nog grote grazers uitgezet moeten deze verhongeren in plaats van beheerd worden. Kortom laat het bij de boeren anders is het na enkele jaren net Tsjernobyl.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven