Rolstoelfiets officieel in gebruik genomen

GEESTEREN – Lidie Nieuwenhuis uit Borculo had de primeur: zij was de eerste die rondgereden werd in de rolstoelfiets van de gemeente Berkelland. Het voertuig werd op zaterdag 9 november officieel in gebruik genomen. Deze fiets is bedoeld voor mensen uit de Berkelland die in een rolstoel zitten maar toch graag willen genieten van een fijne fietstocht. Mensen met een beperkte mobiliteit zijn veelal niet in de gelegenheid om met familie of vrienden buiten een tocht te maken. Bij zorgboerderij De Leerkotte staat nu de rolstoelfiets klaar voor inwoners van Berkelland die willen genieten van het mooie buitengebied van Geesteren.

Eigenaresse Alie Meerbeek: “Er zijn zoveel mensen die graag naar buiten willen, maar door een rolstoel beperkt zijn. Met deze fiets genieten mensen in de rolstoel weer van het buiten zijn. Juist omdat je met een fiets weer ergens naar toe kunt”. Een van de vrijwilligers bij De Leerkotte is Truus. Ook zij geeft aan dat het heerlijk is om zelfs in de herfst even een uurtje te kunnen fietsen met de mensen. “Iedereen geniet ervan en omdat je vlak bij elkaar zit heb je onderweg echt contact.”

Dat werd ook ervaren door Lidie Nieuwenhuis. De Borculose werd rondgereden door Dinand Meerbeek, die graag zo met de mensen op stap gaat. “Omdat de fiets elektrisch ondersteund wordt, kan iedereen er goed mee overweg”, geeft hij aan. Nieuwe gebruikers mogen eerst even proeffietsen op het erf. De fiets staat aan de Needse Tolweg in Geesteren en van daaruit kan begonnen worden aan een tochtje.

De aanschaf van de fiets was mede mogelijk door een donatie van Fonds 2013. De voorzitter Wim Hulshof gaf aan dit initiatief een warm hart toe te dragen omdat de fiets voor de gehele bevolking beschikbaar is. “Deze initiatieven helpen onze samenleving en wij zijn blij dat wij hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren”, zei hij. Dankzij de samenwerking met Geesterens Belang en de gemeente is de fiets er gekomen en daar was Alie de aanwezigen zeer dankbaar voor. Namens Geesterens Belang overhandigde Rick Lubberdink een passend cadeautje: een fietsbel met het logo van Geesteren erop. Een mooie toevoeging met een lokaal tintje.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven