Zwarte Piet Mike Gerritsen na 30 minuten al weggestuurd

BORCULO – Na een kort maar krachtig bezoek van slechts 30 minuten aan Apeldoorn werd zwarte Piet Mike Gerritsen en aanhang verzocht om naar protest vak 1 te gaan. “Dit terwijl ik en de mede-pieten rustig de tijd namen voor de aanwezige kinderen die op de foto wilden, er was geen enkele aanleiding tot actie.” zegt Mike verbaasd “Eerder deze week werd bekend dat zwarte Piet gewoon welkom was in Apeldoorn en mocht gaan en staan waar hij of zij wilde.” vervolgt Mike “Vrijheid van meningsuiting is ook niet meer wat het geweest is” vindt hij “en wat we als reden kregen? Dit “kan” aanstootgevend zijn. Waarop wij antwoordden: We zijn hier nu een half uur en werkelijk iedereen waardeert de kleur van ons. Waarop oom agent antwoordde: in discussie gaan gaat niet werken, wij verzoeken jullie naar protest vak 1 te gaan. Indien we dit niet zouden doen, zouden wij een voor een opgepakt worden. Of we spijt hebben van de actie? Zeker niet. De kans is dat we volgend jaar gewoon weer gaan.” zo besluit de Borculoër.

Mike Gerritsen haalde deze week het nieuws met zijn oproep om massaal als “echte” zwarte Piet naar Apeldoorn te gaan voor de intocht van Sinterklaas.?

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Zwarte Piet Mike Gerritsen na 30 minuten al weggestuurd”

  1. Deze actie was waar Mike en zijn makkers aan mee deed was door Pegida georganiseerd. Die oproep was ook voor Mike de aanleiding om te gaan. Maar juist deze Pegida nationalisten zijn nu juist het gevaar voor de vrijheid van meningsuiting. Maar daar hoor ik Mike niet meer over en wast nu een beetje zijn imago in onschuld.

  2. Dus Mike als ik het goed begrijp heeft de Politie wederom onwettelijk gehandeld. Ik zou dit bij alle media melden en een klacht indienen bij de ombudsman. Ik roep daarom ook iedereen op volgend jaar massaal als echte zwarte piet naar Apeldoorn te gaan.

    Groeten Nick

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven