De hond in de hoofdrol in Berkelland tijdens de laatste dagen van het jaar


BERKELLAND – Het jaar loopt ten einde en traditiegetrouw steken we dan vuurwerk af. Er zijn bepaalde tijden waarin dit mag, echter is het inmiddels vrij “normaal” geworden dat we in de dagen voor Oud & Nieuw al even flink wat vuurwerk “uit testen” De politie kan wel handhaven, maar dan moet men wel op heterdaad de “afstekers” betrappen. Dit bemoeilijkt het optreden tegen te vroeg afsteken van vuurwerk. Honden bezitters in Berkelland doen massaal hun beklag over het afsteken van vuurwerk. Ze roepen op tot een volledig verbod op vuurwerk, vuurwerk alleen aan de rand van de plaats af te steken of slechts op een centrale plek, van alles komen we tegen. De niet honden bezitters lijken zich aan dit verhaal te storen en slaan deze dagen dan ook terug. De foto’s met hondenpoep overlast vliegen ons om de oren op facebook. In eens lijkt de “poep” overal te liggen. Robert Moolenaar uit Eibergen heeft vlaggetjes gemaakt met de tekst “Poep opruimen” Het is inmiddels al blauw van de vlaggetjes “Dit is naast ons huis in een stuk van zo’n 20 meter” zegt hij “en we moeten nog meer vlaggetjes maken, zoveel poep ligt hier” Er lijkt dus een heuse strijd losgebarsten tussen de hondenbezitters en de niet hondenbezitters. Heb jij ook zoveel last van hondenpoep? Of heb jij juist last van het vuurwerk? Wij zijn wel benieuwd wat er nu het meest leeft. Vul onze poll op facebook in!Of laat je reactie achter op deze site.

Foto: Robert Moolenaar

Deel dit artikel:

6 gedachten over “De hond in de hoofdrol in Berkelland tijdens de laatste dagen van het jaar”

  1. Ik erger mij heel erg aan slecht liggende tegels op het trottoir, dit is vreselijk als je slecht kunt zien. Hopelijk dat ze daar een keer iets aan gaan doen.

  2. Die vlaggetjes mogen ook langs de h dunantweg in neede
    Daar stikt het ook van de hondedrollen
    Echt goor

  3. Als er genoeg vlaggetjes over zijn mogen er wel een aantal langs de h dunantweg in neede.
    Het is hier ook vreselijk met die hondedrollen

  4. Ondanks dat we zelf ook een hond hebben erger ik me ook aan alle hondenpoep. Ruim het van de onze op en sta vervolgens met m’n schoen in dat van een andere (deze week notabene al 2x) En nu de poepbakken zijn weg gehaald voor de jaarwisseling presteren mensen het om de zakjes dan maar bij de palen neer te leggen. IS HET ZO’N MOEITE DEZE MEE TE NEMEN NAAR HUIS?!! Ik snap het werkelijk niet.

  5. Ben het helemaal eens met de vorige reacties!!
    Maar op de laatste paar dagen van dit jaar de meest grote erfenis.
    Het afsteken van vuurwerk, klein en groot vuurwerk. -Met name vandaag, 30 December lijkt het al oudejaars avond.(nà 18:00 uur dus!)
    Mijn kleinzoon bang, mijn twee honden eveneens. En laten we de andere dieren niet vergeten.(ook de vogels e d)
    Schandalig dat er weinig tot geen surveillance genoeg is.
    Hondenpoep aan de schoen…zéér vervelend. ….Een paniekerig wezen, kind, dier, de oude mens angstig.
    -Anders dan bij poep is angst, paniek, doofheid niet even met water en doek weg te vegen!!
    Weet dat de politie te weinig manschappen/ materieel heeft.
    Lees vandaag dat Enschede daar wat aan gedaan heeft dezer dagen.
    Prima. De burgers aldaar zien dat alles uit de kast gehaald wordt!
    In Berkelland…niet. Jammerlijk.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven