Gemeenteraad wil ruim 3 ton voor verbouwing raadzaal

BERKELLAND – Wellicht kun je je het nog herinneren, de opening van het nieuwe gemeentehuis van Berkelland. Des tijds was er veel te doen om de hagelnieuwe raadzaal. Ondernemend Berkelland nam de stoelen mee uit de oude raadzaal, de lokale partij vond het namelijk volstrekte onzin dat er geïnvesteerd werd in nieuw meubilair. De gemeentebodes wilde niet dat er nog koffie werd geschonken, bang dat al het nieuws binnen de kortste keren zou versmeren. Het ligt allemaal nog vers in het geheugen. Toch buigt de gemeenteraad zich dinsdag over een nieuwe “verbouwing” van de raadzaal. Kosten: ruim 3 ton.

Dit terwijl de gemeente Berkelland 3.5 miljoen euro moet bezuinigen en bijna onder verscherpt toezicht staat van de provincie. De investering betreft een andere opstelling van het meubileer. Men wil de raadsleden straks in een halve cirkel zetten. De grootste investering zit hem echter in de audio- en videosystemen. Via internet kan de geïnteresseerde burger mee kijken tijdens vergaderingen. Dit kan inmiddels al een aantal jaren en gebleken is dat dit vrijwel niemand doet. Toch is het kennelijk onvermijdelijk om voor die handjevol kijkers dikke 200.000 euro uit te geven. 

Het is nog geen uitgemaakte zaak of de investering doorgaat, want komende dinsdag buigt de raad zich over de investering. Wat vindt Berkelland? Investeren in de raadzaal of kunnen ze het nog prima met de, nog maar net vernieuwde , huidige vergaderruimte doen. Reageer via deze site of de poll op onze Facebook pagina. 

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Gemeenteraad wil ruim 3 ton voor verbouwing raadzaal”

  1. Idioot zachtjes uitgedrukt. Helemaal niet nodig. Is te gek voor woorden. En wij maar betalen.
    Ze kunnen daar nog best zitten. Je verandert je woonkamer toch ook niet om de haverklap.
    Dus laat het zo het is

  2. Grote onzin en geld verspilling
    Wij willen aan de beukenlaan ons plein en bestrating vernieuwen dit is inmiddels al 40 jaar oud en nog nooit
    Is er wat aangedaan of vervangen inmiddels zijn de plannen in een vergevorderd stadium maar de oude klinkers van 40 jaar oud moeten worden hergebruikt omdat de gemeente
    3.5 miljoen moet bezuinigen en dan wel de raadzaal verbouwen
    Omdat ze in een halve cirkel willen zitten dit kun je niet maken tegenover de inwoners van Berkelland jullie zouden je moeten schamen aldus een inwoner van berkelland

  3. Gerdie Derking

    Gezien de genoemde financiële positie is het denk ik heel verstandig de tering naar de nering te zetten.

  4. Gerdie Derking

    Uitgaande van de genoemde financiële positie is het denk ik heel verstandig de tering naar de nering te zetten.

  5. Soms kun je met kleine slimme creatieve aanpassingen op het juiste moment veel geld besparen en zo ook nog eens meewerken aan duurzaamheid. Het kan toch niet zo zijn dat elk uurtje factuurtje wordt afgewenteld op de burger, je kunt niet meer uitgeven dan je portefuille groot is. Eigenlijk dient het gehele gemeentelijke apparaat te worden doorgelicht op efficiency, bekwaamheid, kwaliteit en outillage etc.Daarnaast kun je dan kijken hoe wie ,wat,waar doet of uitvoert hetgeen in behandeling of opdracht is aan de hand van de totale gebutgetteerde begroting. Vinger aan de pols en inventiviteit geeft voldoening als het resultaat baat (alleen met economisch handelen ben je er niet de juiste keuze en instelling is van eminent belang) .

  6. Patricia Zwart

    ik vind het echt niet kunnen, ze kunnen nog prima vergaderen in de bestaande zaal. erover vergaderen is al zonde van het geld en de tijd.

  7. Nou, nou het kan niet op .Bijna onder toezicht van de Provincie en dan zulke onzinnige uitgaven doen. Je moest je zodanig schamen dat jullie geen stoel meer nodig hebben.
    Dit is echt te gek voor woorden.
    En de burger maar betalen.
    Dit ondergraaft voor de zoveelste keer het vertrouwen van de burger in zijn overheid.

  8. Pascal de Villeneuve

    Een zeer wijze beslissing om de vergaderzaal grondig te verbouwen. Wie kent ze niet de ridders van de Ronde Tafel. Met de nieuwe vergaderopstelling zal de gemeente ook geschiedenis schrijven. Het ene na het andere wijze besluit zal worden genomen en vanaf 2022 betaalt de Berkellandse burger geen belasting meer. Sterker nog! Alle burgers krijgen een jaarlijkse schenking. Goed plan dus.

  9. De oplossing is dat de gemeente raad het zelf moet betalen. Dan kan deze installatie en de indeling nog jaren mee. Waarschijnlijk hebben we dan geen last meer van een zgn
    College van burgemeester en wethouders. Ga aan het werk waar jullie voor betaald worden. Anders help eens een week in de zorg. Dan weten jullie mogelijk waar het geld hard nodig
    Is.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven