Gesprek over Winterswijks ziekenhuis levert weinig op

BERKELLAND – Het is het gesprek van de dag op dit moment in de Achterhoek. Hoe ziet de toekomst van het ziekenhuis in Winterswijk er uit? Niemand die het kan zeggen. Het bestuur van ziekenhuisgroep Santiz sprak maandag 2 december met een aantal gemeentebesturen uit de Achterhoek. Ondanks dat het een stevig gesprek was, waren er geen toezeggingen. De intensive care lijkt behouden te blijven voor het Winterswijkse ziekenhuis, maar of de afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde ook in Winterswijk blijven is zeer twijfelachtig. Santiz neemt daarover in februari 2020 een besluit. Tot die tijd willen de gemeenten in gesprek blijven met het bestuur van Santiz. Inmiddels is er een petitie gestart voor het behoud van twee volwaardige ziekenhuizen in de Achterhoek. Deze petitie is inmiddels al ruim 5500 keer getekend. De petitie is te bereiken via http://www.petitie24.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Gesprek over Winterswijks ziekenhuis levert weinig op”

  1. Zo’n twee jaar geleden werd de Achterhoekers beloofd dat er twee volwaardige ziekenhuizen zouden blijven in de Achterhoek. Wat blijkt nu na twee jaar gaat de uitholling al beginnen na een grote en na nu blijkt geld verkwistende verbouwing in het SKB in Winterswijk. Aan de ene kant van Nederland wordt het geld met bakken verkwanseld terwijl aan de andere kant mensen naar de voedselbank moeten om rond te komen.Hoe is zo’n situatie te verklaren, een normaal mens snapt dit al niet laat staan mensen die via de voedselbank moeten zien rond te komen. Nu komt natuurlijk weer het verhaal dit Geld komt uit een ander potje, maar het is toch zeer frusterend dat er weer zoveel geld is verkwanseld ik noem het diep en diep droevig.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven