Hans Pelle “Heel bijzonder dat het in gebruik nemen van gemeentelijke grond, als logisch gevonden wordt”

BERKELLAND – Grondeigenaren vielen vorige week massaal over een filmpje wat door PVDA raadslid Hans Pelle op facebook was gezet. Pelle filmde, vanuit een rijdende auto, een stuk land waar door de gemeente paaltjes neergezet waren welke de erfgrens aangeven. Het bericht over dit item op onze site leverde veel reactie’s op. Sander Bruil zegt “De woede van de boeren komt meer voort uit het feit dat raadslid Hans Pelle een generaliserend en populistisch filmpje op facebook plaatst, dan uit het feit dat de Gemeente Berkelland het bermbeheer weer in eigen hand neemt. We zullen zien hoelang het duurt voor de fietsende toeristen gaan klagen over de metershoge brandnetels die overal in de berm gaan groeien als de boeren de bermen niet meer onderhouden”  De facebook poll welke wij aan het artikel koppelde werd opgemerkt door de “protestboeren” Deze stemden massaal. Ruim 3.200 stemmen kwamen er binnen, slechts 4% vond dat Hans Pelle een punt had. “Het is heel bijzonder dat het in gebruik nemen van gemeentelijke grond, als logisch gevonden wordt” zegt Hans Pelle als wij heb de uitslag van de poll doorgeven “Ik blijf van mening dat dat niet kan. Per slot van rekening haal ik ook geen stoeptegels weg, omdat ik graag een grotere voortuin wil”

Marty Reurink, de eigenaar van de grond die Hans Pelle filmde, was niet blij met de actie van het Eibergse raadslid. Reurink kreeg afgelopen week persoonlijk bezoek van Hans Pelle “Het was een goed gesprek, maar we kwamen niet tot overeenstemming.” zegt Hans Pelle “Ik heb geen excuses gemaakt, de film is vanuit mijn perspectief gemaakt” 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Hans Pelle “Heel bijzonder dat het in gebruik nemen van gemeentelijke grond, als logisch gevonden wordt””

  1. Ik denk dat Pelle hier duidelijk zijn hand heeft overspeeld en nu probeert te redden wat er te redden is,. Maar de toekomst zal het leren. Vreemd trouwens dat in de dorpen het groen steeds meer door de bewoners word gedaan en in het buitengebied nu niet meer vreemd beleid.

  2. Knappe actie weer van een gemeente die onder financieel toezicht staat.
    Weer onnodig veel geld uitgeven aan landmeters die piketjes uit moeten zetten en aan al die palen die er geboord moeten worden omdat één iemand vindt dat de gemeente grond afgebakend moet worden, wat de gemiddelde inwoner waarschijnlijk geen bal interesseert.
    Had liever deze kosten bespaard en uit gegeven aan Ter Horst die dan een extra rondje pdm containers komt legen, hebben we meer aan

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven