Hans Pelle wil Bijenoase maken van de “Nieuwe Maat” in Eibergen


EIBERGEN – Als het aan het Eibergse raadslid Hans Pelle ligt dan wordt de “Nieuwe Maat” in Eibergen een Bijenoase. Hij heeft het Berkellandse College van B & W gevraagd hier haar medewerking aan te verlenen.  “Als imker ontvang ik ten behoeven van mijn bijen-hobby, met enige regelmaat de Nieuwsbrief van de Bee-Foundation.”  zegt Hans.  “In hun laatste brief lees ik dat ze in Nederland graag 10.000 hectare aan bijenoases willen realiseren. Bijenoases zijn voedselvelden met meerjarige, inheemse, gifvrije bloemen en planten in de kruidlaag, struiklaag en boomlaag. Onlangs kwam ik hierover met enkele mensen in gesprek en kwamen wij tot de conclusie dat “de Nieuwe Maat” in Eibergen daar vast wel geschikt voor gemaakt zouden kunnen worden.” laat Hans enthousiast weten. “De gemeente Berkelland zal daardoor een aanzienlijk bijdrage leveren aan een ecologische bijen-structuur en de beoogde 10.000 hectare.” vindt hij. “Mocht daar een kleurrijk bloementapijt neergelegd kunnen worden, wat het geheel toch aantrekkelijker maakt dan het nu aanwezig eenvoudige grijs/groene gras, zullen de inwoners in Eibergen dit ongetwijfeld toejuichen.” denkt Hans.

“Nu wil de gemeente, de biodiversiteit in Berkelland aanzienlijk vergroten.” weet Hans. “De gemeenteraad heeft daar volgens mij ook geld voor vrij gemaakt en komt hopelijk op korte termijn met de plannen.” Hans Pelle stelt dan ook de volgende vragen aan het college, “Is het college van B&W bereid om de Nieuwe Maat in Eibergen mee te nemen in haar plannen rondom het vergroten van de biodiversiteit in Berkelland, door de Nieuwe Maat te voorzien van een kleurrijk bloementapijt zodat de Nieuwe Maat dienst kan doen als een bijenoases zoals beschreven is in Nieuwsbrief van de Bee-Foundation?” Tevens vraagt hij, “Bent u ook bereid om bij uw plannen nog meer onderzoek te doen naar meerdere locaties in Berkelland voor bijenoases op gemeentelijke gronden?”

Het college heeft 14 dagen de tijd om de vragen van Hans Pelle te beantwoorden. 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Hans Pelle wil Bijenoase maken van de “Nieuwe Maat” in Eibergen”

  1. Heb al jaren ongeveer 1000 vierkante meter met wildbloemen ingezaaid.Wilde nog veel meer doen maar krijg geen medewerking (bijdrage in de kosten). Misschien als jullie wat kunnen regelen!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven