Wederom “vreemde” types die foto’s maken gezien

EIBERGEN – Wederom is er een melding van heren die ongevraagd foto’s maken. Deze keert komt het bericht vanuit Eibergen. Vanmiddag reed er een grote Toyota,met een buitenlands kenteken, het erf van een boerenbedrijf in Eibergen op. De inzittenden van de auto waren zogenaamd geïnteresseerd in de veewagen van Groot Zevert, die daar op het erf was om een aantal koeien op te halen. Een van de heren sprak de boeren aan, de andere twee bleven in de auto zitten die aan de andere kant van het bedrijf geparkeerd stond. Met de heren viel geen gesprek te voeren, wel maakten zij volop foto’s. Een verschijnsel dat we de laatste weken veel te vaak zien in Berkelland. Eerdere kwamen gelijkende verhalen uit Borculo en Rietmolen. Blijf dus alert.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Wederom “vreemde” types die foto’s maken gezien”

  1. Dit soort foto-acties is meestal de voorloper van grote serie inbraken. Hiermee wordt grofweg de indeling en de “zwakke” punten in de constructie vastgelegd, zodat de inbrekers snel te werk kunnen gaan. Een andere mogelijkheid is dat deze, meestal uit Oost-Europa afkomstige mannen, werkzaam zijn bij bedrijven die b.v. werkzaamheden verrichten waarbij ze in of in de nabijheid van panden komen. En zo observeren wat van hun gading kan zijn. Niet lang daarna wordt er dan doelgericht ingebroken. De ontvreemding van een groot aantal grasmaaiers is daarvan een goed voorbeeld. Het verbaasde mij b.v. niet dat
    onlangs de nog bijna gloednieuwe grasmaaier van TTV Eibergen onopgemerkt verdwenen was. Een paar weken ervoor waren namelijk kabels gelegd voorlangs het terrein en onder de oude N18 doorgespoten. Dit nam meerdere dagen in beslag, dus tijd genoeg om de omstandigheden daar goed in ogenschouw te nemen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven