Aanmelden initiatieven MenzisFonds 2020 van start


BERKELLAND – Van 17 februari tot 6 april 2020 kunnen verenigingen, stichtingen, coöperaties of andere (niet-commerciële) organisaties een initiatief op het gebied van leefkracht en/of zorginnovatie aanmelden bij het MenzisFonds. De Ledenraad en klanten van Menzis kiezen welke projecten financiering krijgen. Regionale projecten maken kans op maximaal € 5.000. Voor landelijke projecten geldt een maximumbudget van € 10.000.

Het MenzisFonds
Het MenzisFonds is een initiatief van de Ledenraad van Menzis. Het fonds ondersteunt lokale of regionale initiatieven met een maatschappelijke insteek. Zo kan Menzis samen met maatschappelijke organisaties werken aan het verbeteren van de leefkracht en innovatie van de zorg. De uitgangspunten zijn: laagdrempelig, kleinschalig en dicht bij de verzekerde.

René Groot Koerkamp, manager Bestuurszaken en Strategie bij Menzis: “Waar in de ene regio behoefte aan is, wil niet zeggen dat dat ergens anders ook werkt. De kracht zit hem juist in de kennis van de regio. Daarom zetten we het MenzisFonds ook vooral regionaal in. Lokale initiatieven maken de lokale samenleving duurzaam sterker.” In de regio’s Achterhoek, Noord (Groningen), Midden (Arnhem, Gelderse Vallei en Rivierenland), Twente en West (Den Haag) is een fonds beschikbaar van € 25.000 per jaar. Daarnaast is € 30.000 per jaar beschikbaar voor projecten in heel Nederland.

Hoe werkt het?
Tot 6 april 2020 kunnen organisaties een aanvraag indienen bij het MenzisFonds. Voor elk maatschappelijk initiatief is maximaal € 5.000 aan budget beschikbaar. Dit betekent dat per regio minimaal 5 projecten gefinancierd kunnen worden. Naast de regionale fondsen is er een landelijk fonds van € 30.000. Op dit fonds kunnen grotere, landelijke projecten met een maatschappelijke insteek een beroep doen. Hiervoor geldt een maximumbudget van € 10.000 per initiatief.

De Ledenraad en klanten van Menzis kiezen – op basis van een aantal criteria – welke projecten het beste bijdragen aan de ontwikkeling van zorg en leefkracht en dus financiering krijgen. Zowel verzekerden van Menzis als niet-verzekerden kunnen een beroep doen op het MenzisFonds. Uiterlijk in mei 2020 worden alle genomineerden bekendgemaakt. In juni is dan duidelijk welke initiatieven kunnen rekenen op een bijdrage van het fonds.

Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden van projecten op: http://www.menzis.nl/menzisfonds.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven