Burgemeester verbaasd: “Krant Gelderlander hoort Berkelland niet meer bij de Achterhoek!?”

BERKELLAND – Komend weekend staat de Achterhoek bol van de carnavals optochten. Regionaal dagblad De Gelderlander vroeg zich af waar de mooiste en grootste optocht van de Achterhoek was. Echter wordt er in het artikel niet gesproken over de Berkellandse optochten. Burgemeester Joost van Oostrum verbaast zich hierover en reageerde op het artikel via zijn eigen Facebook. Hieronder de reactie van de burgemeester.

“Een beetje jammer dat de Gelderlander de optochten in Berkelland niet herkent als Achterhoekse optochten. Volgende week zaterdag (22 feb) bent u ‘s middags welkom in Eibergen en ‘s avonds in Rietmolen (verlicht). Op zondag 23 februari is de grootste optocht van de Achterhoek in Neede (80 groepen!).

In de loop van de week zal dit artikel waarschijnlijk ook verschijnen in de Tubantia. Ik ben benieuwd of Eibergen, Rietmolen en Neede dan wel in de Achterhoek liggen.”

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Burgemeester verbaasd: “Krant Gelderlander hoort Berkelland niet meer bij de Achterhoek!?””

  1. Eindelijk iemand die opkomt voor de achterhoek. Dit is ook de reden dat ik nooit een abonnement op de Gelderlander neem want bij die krant bestaat er geen ACHTERHOEK.

  2. Ik heb vorige week nog stomverbaasd staan praten met iemand uit Doetinchem. Die beweerde dat Berkelland niet bij de Achterhoek hoort. Zou de cultuur verloren gaan? Had er met mijn tante nog over dat er bijna niemand meer plat praot.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven