Carnavalsoptocht Neede afgelast

NEEDE – De carnavalsoptocht in Neede gaat vanmiddag wegens de weersomstandigheden niet door! In de hele regio worden veel optochten afgelast. In sommige gevallen is besloten de optocht te verplaatsen, in Neede is echter besloten de gehele optocht af te gelasten. Het feest in de tent gaat wel gewoon door, daar is iedereen van 14.00 uur welkom. UPDATE: De organisatie benadrukt dat de optocht is afgelast in verband met de voorspelde storm en niet om de regen. Er is nog gekeken naar een alternatief moment, maar in verband met de lengte van de optocht bleek dit niet mogelijke. Hieronder de volledige verklaring van de organisatie: 

“OPTOCHT NEEDE AFGELAST!!

Beste carnavalisten,

Helaas hebben wij in goed overleg met de gemeente Berkelland moeten besluiten de gehele optocht af te gelasten.

Reden hiervoor zijn de weersvoorspellingen, en dan met name de wind en niet zozeer de regen.

De veiligheid van onze deelnemers en het publiek langs de kant staat voor ons voorop. Uiteraard hebben we gekeken naar alternatieven zoals de optocht uitstellen, maar dit bleek gezien de lengte van de optocht helaas niet haalbaar te zien.

Onze excuses hiervoor en we hopen op ieders begrip.

Het feest in de tent gaat wel door, de tent is open vanaf 14:00 uur.

Optochtcommissie N.C.G. de Vlearmuze”

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Carnavalsoptocht Neede afgelast”

  1. We worden te voorzichtig. Niks kan meer, maar heel veel wel. Het leven moet een uitdaging zijn. Met alle wetjes blijft er weinig uitdaging over. Kijk hoe het is buiten. De optocht had door moeten gaan, maar iets later. Tip voor volgend jaar. Alle wagenbouwers en anderen leven hier naar toe. Sneu! Ik wens iedereen toch een fijne carnaval!

  2. Laat KZOP niet winnen

    Geen vervangende datum we laten KZOP winnen. Er is zat geld om het op een andere Zondag te organiseren laten we geld weg halen bij het koningshuis daar kan makkelijk geld weg worden gehaald! Het is maar 1 keer per jaar! Tip voor volgend jaar zorg er voor dat je 2 beschikbare datums heb. Zelfde geld voor de onnodige afgelasten paas vuren!

  3. De carnavalsvereniging heeft de juiste beslissing genomen om de gehele optocht af te lasten.
    Later starten heeft tot gevolg dat de laatste wagens in donker aan het eindpunt zijn. En dan nog naar hun bouwlocatie moeten terugkeren.
    Met de wetenschap dat het overgrote deel van de wagens geen of onvoldoende verlichting heeft.
    De veiligheid moet altijd voorop staan.
    Ze hebben een moeilijke maar dappere beslissing genomen.
    Ik zeg chapeau voor de organisatie.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven