Gitariste Daphne Hodes en vrienden in Theater Berkelland

EIBERGEN – Gitariste en gitaardocente Daphne Hodes en haar muzikale vrienden Marieke van Rooijen, Andreas Haakshorst en Saskia Ankersmid treden zondagmiddag 23 februari op in de foyer van Theater Berkelland in Eibergen.

Daphne geeft onder andere les in Eibergen, maar staat daarnaast ook regelmatig zelf op het podium. Zij en haar vrienden nemen het publiek in drie verschillende sets mee op reis door verschillende genres, waarbij Daphne haar zingende vrienden begeleidt op een akoestische gitaar. Zelf doet ze tijdens dit optreden de backing vocals.
Samen met zangeres Marieke laat ze mooie kleine popliedjes horen, waaronder enkele klassiekers, soms tweestemmig. Met jazz-zanger Andreas, waarmee ze het duo Sonhos Latinos vormt, belandt ze in een heel andere wereld, namelijk die van de tango’s en de bossa nova’s. Hierin komen de genres klassiek en jazz bij elkaar. Daphne en Saskia tenslotte spelen popmuziekcovers met meerstemmige zang en in een eigen jasje gestoken.

Daphne Hodes rondde in 2015 de opleiding klassiek gitaar aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede af. Ze is, zoals ze zelfs zegt, verslaafd aan gitaar spelen. Sinds begin 2018 vormt ze een muzikaal duo met Marieke van Rooijen.
Daphne en Saskia zijn al vriendinnen sinds hun elfde, toen ze samen op de muziekschool zaten. Ze hebben vele jaren samen gespeeld met medemuzikanten en ook nu nog treden ze regelmatig samen op. Het repertoire bestaat voornamelijk uit akoestische popmuziek covers.

Daphne en haar vrienden zullen deze middag ook enkele nummers met z’n vieren uitvoeren. Hun concert begint om 14.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via viwww.theaterberkelland.nl , via telefoonnummmer 06 83 31 24 81 en aan de kassa van het theater op woensdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven