Live blog: Storm Ciara raast over Berkelland

BERKELLAND – Het zal vandaag een onstuimige dag worden. Diverse sportwedstrijden en activiteiten zijn afgelast en het KNMI heeft voor het hele land vanaf 16 uur vanmiddag code oranje afgegeven. Tot die tijd geldt er een code geel. Er kan vanmiddag heel veel regen vallen daarbij kunnen windstoten voor komen tot wel 130 kilometer per uur. Ongetwijfeld gaat dit overlast tot gevolg hebben. Nieuws uit Berkelland zal de hele dag de situatie op de voet volgen. Onze weerman Hans Toutenhoofd zal de weerkaarten nauwlettend in de gaten houden en met update’s komen als dit nodig is. Heb jij zelf foto’s, video’s of berichten voor ons? Laat het ons weten via social-media, mail ons via [email protected] of gebruik de Whatsapp tiplijn  06-58827119.

9.00 uur Via het live blog zullen we Ciara de hele dag in de gaten houden. Op dit moment is er een code geel afgegeven door het KNMI voor Berkelland. De KNVB heeft alle amateurvoetbal voor vandaag afgelast. Is jou sportwedstrijd of evenement ook afgelast? Laat het ons weten. 

15.00 uur Het valt op dit moment nog mee met de meldingen in Berkelland. De wind neemt echter nog steeds toe! En vooral vanavond bij de passage van de buienlijnen kan het flink tekeer gaan! Uit Engeland komen al veel schade berichten. Aan onze kust nu ook al windstoten van 120 tot 130 km/uur. De buienlijnen passeren naar verwachting later vanavond. Staan nu in de kaarten tussen 20.00 uur en 24.00 uur.

15.05 uur Kalveren iglo waait de weg op in Gelselaar

15.10 uur De brandweer in Ruurlo is uitgerukt voor een omgevallen berk aan de Vosheuvelweg. Deze boom had niet veel nodig om te vallen, blijkt uit de houtrot in de stam.(foto brandweer Ruurlo)

 

15.30 uur Overal liggen flink wat takken op de weg, hier bijvoorbeeld aan de Koeweidedijk in Neede (foto Herman Riethorst)

17.30 uur Grote incidenten zijn Berkelland tot nu toe nog bespaard gebleven. Hier wat foto’s van de nodige stormschade. (Foto’s van Joke Pot, Tijs te Woerd en Sandra Schaperclaus)

 

 

19.45 uur Het waait flink, het regent inmiddels ook en er liggen verspreid door onze gemeente diverse takken op de weg. Er zijn een aantal meldingen binnen gekomen van stormschade. De komende uren wordt het spannend of de storm echt zwaar zal zijn met mogelijk meer schade.

20.15 uur Brandweer Ruurlo rukt uit voor een omgewaaide Berk aan de Foekendijk.

 

 

21.25 uur Brandweer Ruurlo rukt uit voor een omgevallen boom op de hofteweg.

Foto bij bericht: Hans Marris (Eibergen omstreeks 12.30 uur op 9 februari)

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Live blog: Storm Ciara raast over Berkelland”

  1. Waait mooi al die stikstof weg , weer een probleem opgelost, kunnen we morgen gaan bouwen en in maart naar 140 km in plaats van 100 km

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven