Nieuwe Vlinderwerkgroep “De Witte Hoeve” zoekt vrijwilligers

RUURLO – De Witte Hoeve is gelegen in het buitengebied van Ruurlo. De bewoners willen deze paradijselijke plek graag delen met actieve natuurliefhebbers. In de afgelopen jaren zijn er meerdere elementen toegevoegd zoals een moestuin, een boomgaard, een grote kruidentuin en een waterpartij met fontein.

Om de bedreigde vlinders te ondersteunen, werd een vlindertuin aangelegd; struiken en heggen aangeplant, heuvels (verhogingen) aangebracht en ingezaaid met vlindermengsels. Het resultaat was al snel zichtbaar: een variëteit aan vlinders wisten de tuin te ontdekken. Maar er is meer nodig om een optimale leefomgeving voor vlinders te creëren: drink- en voederplekken, luwtegebieden met takkenrillen, wilgenschermen en stenenbouwsels, overwinterplekken en wilde bloemenweiden, meer vaste planten. En specifieke planten om bepaalde soorten vlinders aan te trekken.
Om dit te realiseren wordt een vlinderwerkgroep opgericht met een aantal vrijwilligers, die elke 3 tot 4 weken een ochtend komen meehelpen met de ontwikkeling van de vlindertuin. De activiteiten zijn zeer gevarieerd: leren, bedenken, bouwen, wieden, planten, workshops volgen en vlindertuinen bezoeken om inspiratie op te doen. Tijdens de bijeenkomsten staat gezelligheid voorop, aangevuld met koffie, thee en lekkers. Er zijn geen kosten aan verbonden, ook niet voor de workshops en bezoeken aan andere tuinen. Specifieke kennis over vlinders, planten is niet noodzakelijk, maar uiteraard welkom. Kennis gaan we tijdens de bijeenkomsten opdoen!

Wie belangstelling heeft om mee te doen, kan vrijblijvend kennis komen maken. Meld je aan per mail op [email protected] of telefonisch op nr. 0573 459 683. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 29 februari van 10 tot 12 uur. Koffie, thee en zelfgemaakte brownies staan klaar. We gaan dan uitleg geven over de werkgroep en de agenda voor 2020 bekend maken.

Op De Witte Hoeve is al een kruidenkring actief, die gezamenlijk de kruidentuin onderhouden, kennis over kruiden en tuinieren met elkaar delen en de kruiden uit de tuin gebruiken om geurige en nuttige producten mee te maken. Ook voor de kruidenkring zijn meer vrijwilligers welkom. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven