Smash Neede kiest voor een tweede Padelbaan

NEEDE – De leden van tennis- en padelvereniging Smash uit Neede hebben gisteren tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) voor een tweede padelbaan gestemd. Dit heeft voorzitter Rob Weeber woensdag 5 februari laten weten. “Een mooi resultaat na noeste arbeid van een hoop betrokkenen.” is de reactie van Weeber “De sport padel kan zich daarmee verder ontwikkelen in Neede. Ik ben benieuwd waar we aansluiting krijgen in de Achterhoek.” vervolgt hij “Tussen nu en 3 a 4 jaar groeit de sport naar 100.000 spelers in Nederland, waarvan 85% op de tennisparken speelt. Padel is het antwoord op de terugloop in het tennis” aldus Weeber “Niets voor niets is er een aanstaande fusie tussen de KNLTB en de Nederlandse Padelbond”

Wikipedia omschrijft Padel als volgt: Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend

Foto: De reeds bestaande padelbaan in Neede

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Smash Neede kiest voor een tweede Padelbaan”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven