Trainingen voor agrariërs als vervolg op keukentafelgesprekken in Berkelland

BERKELLAND – Het project ‘Agrarische sector Berkelland naar de volgende fase’ waarbij meer dan 400 keukentafelgesprekken zijn gevoerd krijgt een vervolg. Dit vervolg zal onder andere plaatsvinden in de vorm van trainingen voor agrariërs over verschillende thema’s en wordt verzorgd door Hogenkamp Agrarische Coaching. De trainingen worden aangeboden door de gemeente en de deelname is kosteloos. Agrariërs worden uitgenodigd om aan één of meerdere van onderstaande trainingen deel te nemen, ze worden gehouden in het gemeentehuis van Berkeland aan de Marktstraat 1 in Borculo van 10:00 uur tot 16:00 uur inclusief lunch.

11 februari: Omgaan met de invloeden en meningen uit de maatschappij
Het zijn roerige tijden in de sector. De regels veranderen continue, het milieu wordt steeds belangrijker, dierwelzijn wordt onder de loep genomen en zowel de media als de maatschappij uiten regelmatig hun mening hierover. Tijdens de keukentafelgesprekken is dit onderwerp veelvuldig ter tafel gekomen. Deze training zal zich richten op wat je zelf kunt doen in de communicatie met de burger en eventueel met de media, zodat je de regie houdt in het gesprek, en met een goed gevoel het contact met de maatschappij kunt behouden.

18 februari: Stoppen, en dan?
Of het nu een gedwongen of bewuste keuze is; stoppen met het bedrijf heeft een enorme impact op het persoonlijk welzijn. De financiële en praktische zaken rondom een stoppersproces vragen veel tijd, waardoor de mens soms op het tweede plan komt te staan. De training geeft inzicht en overzicht.

12 maart: Bedrijfsovername
Om voor beide generaties een duurzame en gezonde toekomst op alle terreinen te creëren, is deze training op het persoonlijke vlak een grote aanrader. Deze training zal zich erop richten dat de verbinding blijft bestaan tussen de generaties en de gezamenlijke wens van bedrijfsoverdracht een grote kans van slagen krijgt. Deze training is zowel voor de overdrager als de overnemer bedoeld.

31 maart: Assertiviteit
De training Assertiviteit is gericht op mensen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen. Het kan soms moeilijk zijn om ‘nee’ te zeggen uit angst de ander te kwetsen. Deze training zal zich richten op de oorzaak van dit gedrag en een verschil belichten tussen sub-assertief, assertief en agressief gedrag. We gaan uit van de voorbeelden die de deelnemers benoemen, om zo praktijkgericht mogelijk te werk te gaan. Aan het eind van de dag heb je een ‘koffer vol’ met nieuwe inzichten en praktische handvatten om direct assertiever te zijn in je dagelijks leven.

Aanmelden voor deze trainingen kan via http://agrarischecoaching.nl/nieuws/trainingen-berkelland, uiterlijk 9 februari. Voor vragen kan men contact opnemen met Hogenkamp Agrarische Coaching, tel. 085-0645591 of per mail [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven