Neede gaat massaal protesteren tegen windmolens

NEEDE – Vanavond, dinsdag 16 juni, komt Neede in actie tegen de windturbines die Burgerwindcoöperatie Achterhoekse Wind Energie (BAWE) wil gaan plaatsen in onze gemeente, en vooral rondom Neede. BAWE zal vanavond wederom een informatieavond organiseren bij De Melktap in Geesteren. De protestactie wordt georganiseerd door de kerngroep tegen windturbines , zoals ze zich zelf noemen. Zij zijn tegen het plan om mega-windturbines te plaatsen vlakbij de bebouwde kom van Neede. “We roepen iedereen op om deze actie te steunen en een stem tegen dit plan te laten horen! Van 18.30 uur tot 19.00 uur vanavond (vertrek vanaf De Ruif: 18.20u met auto’s). Wij verzoeken iedereen gepaste afstand te houden volgens de coronarichtlijnen van het RIVM”. Zo laat de kerngroep weten. Han Meerbeek zei vorige week, tijdens het ophangen van diverse spandoeken, al te hopen dat er vanavond minstens 200 mensen zouden komen om te protesteren tegen de plannen van BAWE.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Neede gaat massaal protesteren tegen windmolens”

 1. Altijd hetzelfde:
  We willen het beste maar absoluut niet in mijn achtertuin.

  Feit is dat kolencentrales echt een stuk meer gezondheidsschade geven.

  Standaard reacties:
  Laat ze de windmolens op (nader in te vullen plaats) plaatsen dat lijkt me veel beter.
  of
  Waarom investeert de overheid niet in (nader in te vullen methode) energie.

  We leven nu in 2020, we kunnen nu toch gewoon werken aan een beter klimaat? niet zo drammen.

 2. Waarom moeten die dingen zo groot zijn? Ik kan me voorstellen dat er kleinere windmolens ontworpen kunnen worden. Waarvan er dan meer geplaatst zouden kunnen worden.

 3. Deze heren die dit bedacht hebben, moet je een paar maand in Oost Duitsland laten rondlopen, daar stikt het van de windmolens, daar is het landschap echt verpest door die torens. Ga vooral over op iets waar we de beste ter Wereld zijn, water en haal daar de stroom uit. We hebben veel sterk stromende rivieren en geeft veel minder overlast.

 4. Lijkt me dat groot meer effectief is.
  We leven nou eenmaal in een land met 17 miljoen inwoners.
  Denk dat we het in de Achterhoek juist erg goed hebben :)!

  Stroom uit het buitenland halen vind ik persoonlijk beetje asociaal en de techniek is er nu nog niet om elders op over te stappen.

 5. Windmolens zijn helemaal niet ‘groen’. Het is allang een achterhaalde duurzame oplossing.
  Windmolens kosten meer energie om te produceren, dan ze opwekken. Ik snap werkelijk niet waarom er in zo’n prachtig landschap voor zo’n slechte oplossing wordt gekozen!

 6. @arnold…..
  Volgens mij doe je gewon een aanname omdat de meute dit schreeuwt…..

  Als we zeggen dat windmolens meer energie kosten dan ze opbrengen, dan moeten we eerst weten hoeveel energie het maken van een windmolen kost.

  Ten eerste hebben we natuurlijk de materialen: die moeten worden gewonnen en vervoerd. Dan de productiekosten: de materialen moeten worden verwerkt tot de verschillende onderdelen van de windmolen zoals de as, de bladen en de generator. Deze onderdelen worden vervoerd naar de definitieve woonplaats van de windmolen en vervolgens moet uit deze onderdelen de windmolen worden opgebouwd.

  Eenmaal ‘af’ moet de molen worden aangesloten op het energienet en moet ‘ie natuurlijk onderhouden worden. En, niet te vergeten, als hij oud en moe is en z’n taak erop zit, moet de molen worden afgebroken. Een windmolen gaat tussen de twintig en dertig jaar mee.

  Dat kost allemaal energie. Best veel energie. Maar een windmolen produceert ook erg veel energie. Gemiddeld genomen ongeveer 20-25 keer meer, voor de nieuwste is het zo’n 80 keer. Voor bijna alle windmolens, behalve de hele hele kleine, kunnen we dus zeggen: ze wekken meer op dan ze kosten. Sterker nog: industriële windmolens wekken binnen een jaar, de meest effectieve zelfs binnen drie maanden, meer energie op dan ze hebben gekost. En de techniek wordt alleen maar beter. In fossiele energie liggen de grootste innovaties al ver achter ons, terwijl windenergie pas sinds de jaren ‘70 op grote schaal wordt ontwikkeld.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven