1786 handtekeningen tegen XL Windturbines aangeboden aan burgemeester Van Oostrum

NEEDE – Dinsdagavond (7 juli) rond 18 uur werd het een enorme drukte op de parkeerplaats bij de Spilbroekhal in Neede. Daar verzamelden zich honderden Needenaren die per fiets naar het Berkellandse gemeentehuis in Borculo gingen om de petitie, die getekend werd door 1786 mensen, te overhandigen aan burgemeester Joost van Oostrum. Halverwege de rit sloten nog eens een honderdtal Haarloërs aan. Woordvoerder Han Meerbeek was enthousiast “De opkomst was uiteindelijk boven verwachting. We hebben een heel duidelijk signaal af kunnen geven”. Meerbeek prees de burgemeester dat hij ruim de tijd nam om de demonstranten te woord te staan. Van Oostrum bedankte op zijn beurt alle deelnemers voor de correcte naleving van de afgesproken regels. Ondanks de ruim 1700 handtekeningen kon Van Oostrum geen enkele toezegging doen over het verdere proces rondom de windmolens. “We moeten eerste afwachten wat de initiatiefnemers nu gaan doen. Daarna kunnen we verder kijken”. Meerbeek wilde van de burgemeester de toezegging dat er snel een besluit zou vallen, maar die kon Van Oostrum hem niet geven.

 

Deel dit artikel:

6 gedachten over “1786 handtekeningen tegen XL Windturbines aangeboden aan burgemeester Van Oostrum”

  1. Altijd hetzelfde:
    We willen het beste maar absoluut niet in mijn achtertuin.

    Feit is dat kolencentrales echt een stuk meer gezondheidsschade geven.

    Standaard reacties:
    Laat ze de windmolens op (nader in te vullen plaats) plaatsen dat lijkt me veel beter.
    of
    Waarom investeert de overheid niet in (nader in te vullen methode) energie.

    We leven nu in 2020, we kunnen nu toch gewoon werken aan een beter klimaat? niet zo drammen.

  2. Kom op zeg!

    @J. Janssen

    Wie zegt dat niemand niet mee wil denken aan een beter klimaat? Volgens mij mist u het hele punt, namelijk overlast wat die dingen geven. Daarbij ook gezondheidsklachten.

    Er zijn zeker andere alternatieven, zoals waterkracht, zonneparken (die er al komen). Een windmolen hier haalt bijlange na niet de opbrengst op, wat het aan zee doet. Daarbij worden alleen de investeerders er beter van (zie artikel vorige week RTV Oost).

  3. Tegen Windmolenpark Neede

    @ J. Jansen
    Makkelijk om een copy/paste te plaatsen van je reactie op 16-06 onder de naam Dhr verzet.

    Verdiep je er eens in, het gaat niet alleen om het uitzicht, slagschaduw, geluidshinder.
    De natuur wordt verstoord, gezondheidsklachten van omwonenden, de woningwaarde daalt (onverkoopbaar), woz inkomsten van de gemeente daalt met ca 30 miljoen.
    Waar denk je dat de gemeente dat gat van gaat vullen, waarschijnlijk door belastingen te verhogen.

    De grondeigenaren krijgen straks ca 50K per jaar, de ondernemers die dit plan bedacht hebben komen uit borculo en eibergen, alleen zijn worden er beter van, de Needenaren hebben alleen de lasten.
    Als die ondernemers dat zo graag willen plaats die dingen dan maar in Borculo, dan hebben ze ook de lasten.

    Als ze dit doorzetten dan zijn de inwoners van Neede, Noordijk, Haarlo en ook Eibergen straks de L…

    overigens, waar blijft het protest uit Eibergen, beseffen zij niet dat ook zij daar last van hebben?

  4. @komopzeg.

    Gezondheidsklachten bij een windmolen?
    U weet misschien niet de gevolgen van andere soorten als steenkool? Hoeveel slachtoffers hierbij vallen door gezondheidsschade?
    Dan valt slagschaduw en geluid echt wel mee.
    Misschien kunt u de statistieken opzoeken van grijze vs groene stroom.
    Wij willen onze kinderen toch ook een mooie planeet geven?

    We hebben al het recht al om in deze mooie vrije streek te wonen met genoeg ruimte.

    Er zijn alternatieven, maar ook daar zullen tegens op zijn en kost tijd.
    Iedereen zal iets moeten meeveren…..
    Waarom niet een stapje in de goede richting?

    Misschien kunt u kijken op de site van Greenpeace, een organisatie die zonder belangen kijkt naar uw gezondheid en de natuur.

    Misschien valt er wat over te zeggen over de investeerders. Aan de andere kant, de energie moet er toch wereldwijd komen laat het dan liever groen zijn.

    Misschien beter de pijlen richten op de investeerders ipv. moeilijk doen over dat ze er komen.

  5. Kom op zeg!

    @j.jansen

    Zeker willen we een mooie planeet, maar ik denk wel dat u de impact niet inziet. Een windmolen maakt een heel zwaar brommend geluid, wat je op honderden meters kan horen. Ook slag schaduw is in zijn geheel niet fijn. Mensen in Neede met een woonraam op het zuiden, zuidwesten hebben de hele dagen last van de schaduw of moeten de gordijnen dicht doen.

    Er zijn velen alternatieven en zoals velen zijn we niet tegen groene energie, maar tegen de locatie en die is zeer ongelukkig gekozen. Een veel betere plaats, met minder last voor de omwonende zou bijvoorbeeld het Noordijkerveld zijn, langs de Schipbeek. Niet dat we die mensen nu moeten belasten, maar ook weer technisch is dat een veel betere locatie, aangezien de buien vaak over Borculo achter de Needseberg trekken, richting Almelo dus veel meer wind. En nee daar hoeven ze ook niet te staan, in ons land zijn er meerdere alternatieve zoals waterkracht met onze rivieren. In Zeeland wekken ze al jaren zo groene stroom op en dat levert ook heel wat op. Bouw op de juiste locaties, het beste . Op zee windmolens, in de rivieren waterkracht centrales, want ook de Berkel is daar geschikt voor met de stuwen. Daar hebben veel minder mensen last van.

  6. Kom op zeg!

    @J.jansen

    Kent u mensen met tinnitus? Als u ze kent mag u even vragen wat een bromtoon met deze mensen doet. Moeten deze mensen maar verhuizen, omdat er perse windmolens moeten komen? Die mensen worden knettergek van die geluiden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven