D66 Berkelland: “Kwekerij Heutinck aan de Needseweg in plaats van parkeerplaatsen voor ambtenaren”

BERKELLAND – Op 28 juli 2020 heeft het college van Burgermeester en Wethouders in Berkelland haar besluit openbaargemaakt om na instemming van de gemeenteraad over te gaan tot het sluiten van een overeenkomst tot aankoop van het perceel Needseweg 31 in Borculo. De bedoeling is om het perceel vrij te maken van bebouwing en in te richten als parkeerterrein voor ambtenaren van de gemeente Berkelland. Kosten van het geheel 1,5 miljoen euro. “Wij zijn verbaasd dat het college met dit voorstel komt, zowel inhoudelijk als financieel”. Zegt fractievoorzitter Han Boer van D66 Berkelland.  “Los van het feit dat er fors op de organisatie moet worden bezuinigd en het aantal FTE’s terug zal lopen zullen ook ontwikkelingen als thuiswerken, openbaarvervoer, de fiets /E-bike hun weerslag hebben op de toekomstige parkeerbehoefte. De behoefte die resteert kan ons inziens prima ingevuld worden op de binnenkort aan de gemeente terugvallende locatie van het Staring College aan de Beukenlaan. Het terrein is tezamen met aangrenzende percelen van een minimaal vergelijkbare oppervlakte, als het perceel aan de Needseweg 31. De kosten van de aankoop zijn hiermee nul euro, een bedrag dat beter past bij de huidige zorgelijke financiële situatie van de gemeente Berkelland. Onze fractie mist bij deze voorgenomen impuls aankoop een totaal visie voor het gebied.

Dit gemis hebben wij ook kenbaar gemaakt bij de locatiekeuze van de Wildbaan voor de nieuwbouw van het Staring College. Een totale gebiedsvisie ontbreekt. Daarnaast hebben wij vernomen dat Kwekerij Heutinck prachtige plannen (waaronder Showtuin) heeft voor de locatie van het Perceel en het pand aan Needseweg 31. Deze plannen zouden Borculo en Berkelland op deze prominente plek een belangrijke economische impuls kunnen geven en ook een visitekaartje kunnen zijn voor de entree van Borculo, i.p.v. een parkeerplaats. D66 Berkelland doet dan ook een oproep aan het college dit raadsvoorstel terug te nemen. In gesprek te gaan met de firma Heutinck over haar plannen met de locatie en een totaal visie voor het hele gebied te ontwikkelen”.

Boer heeft namens zijn fractie vragen gesteld over dit onderwerp aan het college. Zo wil Boer weten waarom de gemeente het met FrieslandCampina niet eens wordt over het gebruik van de parkeerplaatsen aldaar. En wil Boer weten of de gemeente Heutinck een kans wil geven op dit perceel. Het college zal de vragen binnen 14 dagen beantwoorden. 

Deel dit artikel:

10 gedachten over “D66 Berkelland: “Kwekerij Heutinck aan de Needseweg in plaats van parkeerplaatsen voor ambtenaren””

 1. Jan Cees Rutgers

  Er passen 10 fietsen op de parkeerplaats van één auto. De gemeente Berkelland participeert in ‘Achterhoek in beweging’. Met de fiets naar het werk levert vitale en gezondere ambtenaren op. De medewerkers van de gemeente hebben volgens mij een voorbeeldfunctie.

 2. Wat een mooi plan om Heutnck daar een showtuin te laten realiseren Dat is beter dan anderhalf miljoen over de balk te smijten voor een paar parkeerplekken. Dat zou toch de schaamte nabij zijn, met de huidige financiële toestand.

 3. Laat ze maar eens wat minder vaak luxe broodjes halen op onze kosten bij kerkemeier in borculo

 4. Ivan Wiegerinck

  Die ambtenaren hebben toch ook dat fantastische openbaar vervoer gerealiseerd in Berkelland, geef het goede voorbeeld en kom met het openbaar vervoer, en anders met de fiets!

 5. Dit is toch van de zotte!! Burgers moeten bezuinigen, er wordt bezuinigd op de zorg en jeugdzorg, men wil snijden in subsidies en bibliotheken sluiten. Stel gewoon verplicht dat ambtenaren die binnen een straal van 10/15 km wonen op de fiets moeten komen en ook dat men vaker het OV gebruikt. Minder blik op straat geeft Borculo wen beter aanzien. Het voorstel op zich vind ik hondsbrutaal als men een tekort heeft van ruim 9 miljoen. Zijn de hersenen van de zittende ambtenaren verdampt door de hitte?

 6. Neem eens mensen aan met echte kennis die zich niet laten manipuleren door hun eigen schoorsteen.voordeel! Geen mensen dus met papieren diplomaatjes maar mensen die zich verantwoordelijk gedragen en weten wat het is om goed voor te leven! Zeker wat de portemonnee van een ander betreft! Over ethiek gesproken! Moreel en mor aal! De helft van de ambtenaren eruit! Korte lijnen dus!

 7. Per ambtenaar wen parkeerplaats is toch van den zotte, laat ze of thuiswerken of per fiets cq. Openbaar vervoer komen.
  Gezien de oplopende tekorten een onverantwoorde investering.
  Blijkbaar vind de gemeenteraad en het college het toch wel makkelijk om om onzinnige investeringen te doen met publiekelijke centen.
  Waar zijn ze mee bezig. Belachelijk

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven