D66 stelt vragen aan college naar aanleiding van de brand bij Gieterij Neede

NEEDE – Op 19 maart 2019 stelden D66 vragen over de IJzergieterij in Neede. “Wij begrijpen dat er hedenochtend een grote brand heeft plaatsgevonden en dat dit niet de eerste keer is”. Zegt fractievoorzitter Han Boer “De woordvoerder van de veiligheidsregio geeft aan dat hij hoopt dat het pand binnenkort gesloopt gaat worden. Daarmee is men van het brandgevaar verlost. Er zal in onze beleving echter ook sprake zijn van mogelijk zware verontreinigingen. In de beantwoording van onze vragen uit 2019 geeft het college aan dat verschillende zaken nog moeten worden onderzocht en u in gesprek bent met de curator”.

Boer heeft namens zijn fractie dondermorgen, enkele uren na de brand, wederom vragen gesteld aan het college. Zo wil hij van het college een chronologisch overzicht van alle activiteiten die in dit dossier sinds maart 2019 zijn ondernomen.  Verder vraagt Boer zicht het volgende af “Wat zijn de uitkomsten en conclusies uit de onderzoeken die vorig jaar maart nog niet waren gehouden? Wat zijn de uitkomsten van de gesprekken met de curator en mogelijk ook andere instanties als provincie en veiligheidsregio? Kortom wat heeft u sinds maart 2019 gedaan, wat zijn de uitkomsten en hoe ziet het spoorboekje naar nu eindelijk een oplossing eruit?”

Het college van B&W dient de vragen binnen 14 dagen te beantwoorden. 

Vanmorgen kwamen er diverse reacties op de berichtgeving over de brand op Nieuws uit Berkelland. Veel mensen maken zich zorgen om de overblijfselen van wat ooit een bloeiende fabriek was. 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “D66 stelt vragen aan college naar aanleiding van de brand bij Gieterij Neede”

  1. In de jaren 60 werd daar al volop de boel vervuild! De eigenaren hebben blijkbaar altijd hun gang kunnen gaan (belangenverstrengelingen?), dat de gemeente toen, en de huidige gemeente Berkelland daar nooit ECHT werk van hebben gemaakt is ronduit schandalig. Het mag toch wel een milieu delict heten! En waarschijnlijk zal jan met de pet wel opdraaien voor de sanering ! Dat de laatste eigenaar zich wel indekt met dure advocaten is wel duidelijk, die naam is wel vaker bekend geworden als…..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven