Borculose band O’llainnis brengt eerste single uit


BORCULO – O’llainnis is een Schotse/Ierse folk/ pop/rock crossover band uit Borculo. Ze spelen veelal Ierse/Schotse traditionals en stoppen deze in een eigen modern jasje. Door deze combi wordt de muziek erg toegankelijk voor een breed publiek. De band bestaat uit:

Chris Bisperink: Mandoline, elektrische gitaar en zang
Jelle Stomps: Basgitaar en zang
Anke Beerten: Tin Whistle en Zang
Robin van Leijen: Akoestische/Elektrische gitaar en backing vocals
Robin Messink: Drums en backing vocals.

De band bestaat nu een jaar in deze bezetting en timmert al flink aan de weg. Dit jaar zouden ze zelfs in Den Haag op de oude markt spelen op het grootste st patricksday feest van Nederland(!), alleen gooide covid-19 roet in het eten.

Irishman
De hele band deelt een voorliefde voor Ierland en haar muziek. Alle leden zijn er al meerdere keren geweest en zijn dol op de bevolking, haar cultuur en natuurlijk de muziek. Irishman is dan ook een ode aan Ierland en hopelijk het begin van veel nieuwe nummers met Ierse thema’s. De band schrijft samen alle nummers en zo zitten al haar karakters in het nummer. Naast het lied is er ook een videoclip opgenomen en deze zal te vinden zijn op alle online kanalen. De videoclip is tevens in Borculo opgenomen en zal voor de Berkellanders dus een aantal bekende locaties bevatten.

Release
De release van de single heeft plaats gevonden in Arcen op het festival Elfia op zaterdag 19 september. De band heeft daar  op 19 en 20 september opgetreden en hier de single officieel gepresenteerd. De single is verkrijgbaar op CD samen met een bonustrack genaamd Ferryman. Dit is een Ierse traditional die O’llainnis in een eigen jasje heeft gestoken.

Kijk voor meer informatie op de website http://www.ollainnis.com en op facebook.nl/ollainnis.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Borculose band O’llainnis brengt eerste single uit”

  1. Wat een lekkere ‘oppende’ muziek! Heerlijk om zo te zingen en te spelen. Top👌 Veel succes!
    Muzikale groet, Ina Sprick.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven