Oplichters doen zich voor als Rabobank medewerkers

BERKELLAND – We horen het de laatste maanden steeds vaker. Oplichters die bellen en zich voordoen als medewerker van de Rabobank (of andere bank). Het vervelende is dat de oplichters er voor zorgen dat jij op je telefoon ziet staan dat de Rabobank ook daadwerkelijk belt. Dit is echter een oplichterstruck. Jij krijgt wel in beeld dat de bank belt, maar het is de bank niet. Emiel uit Borculo overkwam dit gisteren en hij waarschuwde er voor op zijn facebook. Wij waarschuwen er ook nog maar eens voor. Trap er niet in! Hier het verhaal van Emiel:

“Waarschuwing! Zojuist gebeld door een persoon die zich voordeed als een medewerker van de Rabobank. Het nummer waarmee hij belde was idd van de Rabobank helpdesk. Het verhaal was dat er verdachte handelingen waren verricht vanuit het buitenland op mijn rekening. Ben niet van gisteren. Belletjes gaan rinkelen en stelde voor op het nummer terug te bellen. Nee, dat duurt te lang en is je rekening waarschijnlijk al leeg. Toen hij mij broeder noemde en wij vrijmetselaars zijn die elkaar helpen en vervolgens ophing, wist ik zeker dat dit weer een poging was om geld te verdienden zonder er voor te werken. Heb het nummer teruggebeld en kreeg toen de echte Rabobank aan de telefoon. Mensen trap er niet in.
Bij mij had hij pech”. 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Oplichters doen zich voor als Rabobank medewerkers”

  1. Ze proberen op alle mogelijke manieren bij je gegevens te komen. Ik kreeg deze week een sms van Post.nl waarin mij werd medegedeeld dat er een aangetekende brief onderweg was en als ik op het aangegeven nummer klikte ik zou kunnen volgen wanneer de brief zou aankomen. Dat heb ik dus niet gedaan want Post.nl stuurt geen sms.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven