Borculose huisartsenpraktijken houden gezamenlijke vaccinatiedag

BORCULO – Huisartsenpraktijk Oosterwijk, Bierens en Melman en huisartsenpraktijk ‘de Bongerd’ van huisartsen Broekhuizen en Molthof hebben in verband met de bijzondere omstandigheden door de coronacrisis besloten tot één gezamenlijke vaccinatiedag op woensdag 28 oktober. De vaccinaties zullen worden gegeven in Muziekgebouw de Volharding, Haarloseweg 7 te Borculo. Door het coronavirus is het belangrijk dat de drukte zo veel mogelijk wordt gespreid. Daarom wordt er gewerkt met tijdsblokken. Alle patiënten hebben een uitnodigingsbrief ontvangen waarin de tijd staat vermeld waarop men wordt verwacht. “U wordt dringend verzocht op die aangegeven tijd te komen. De uitnodigingsbrief dient u mee te brengen”. Zo laat Klaasje Wierda namens de praktijken weten.

Pneumococcenvaccinatie
Patiënten in de leeftijdsgroepen van 73 t/m 79 jaar ontvangen ook een uitnodiging voor pneumococcenvaccinatie. Deze vaccinatie zal tegelijkertijd met de griepvaccinatie in de andere bovenarm, worden gegeven.

De uitnodiging voor de griep vaccinaties geldt alleen voor patiënten die tot één van de zogenaamde risicogroepen behoren:
​A) ​Iedereen van 60 jaar en ouder;
​B​) Personen die één van de volgende aandoeningen hebben:
-suikerziekte
-hart- en vaatziekten
-chronische longziekten
-chronische nierziekten
-verminderde weerstand b.v. tijdens chemo- of radiotherapie.

Om het vaccineren zo vlot mogelijk te laten verlopen wordt u verzocht u zodanig te kleden dat de bovenarm makkelijk ontbloot kan worden.

Ook geldt: houdt 1,5 m afstand, draag een mondkapje en volg de aanwijzingen die u worden gegeven.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Borculose huisartsenpraktijken houden gezamenlijke vaccinatiedag”

  1. Als het gaat volgens het alfabet en je zit achterin, dan ben ik bang dat het net zo gaat als in Neede dan is het vaccin op omdat veel meer mensen hun griepprik gaan ophalen.
    Dat is mij dus in Neede overkomen omdat mijn achternaam met een w begint en ik daar dus netjes het tijdvak aanhield.
    Ik heb altijd de griepprik gehaald omdat ik zwaar hartpatiënt ben maar dit jaar was er geen prik meer voor mij. Ik hoop dat daar in Borculo wel rekening mee wordt gehouden.
    Afz. Frans

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven