De Heeren van Borculo, vechtend tegen de Bierkaai!

BORCULO – Uit hobby geboren ontstond er in 2016 het Borculose biertje, de Heeren van Borculo.  Frank Hurkens (Proeflokaal01), Menno van Bree en Peter van Dijk maakten de heerlijke biertjes vanuit huis.  Het werd allemaal serieuzer en de Heeren van Borculo schreven zich in bij de kamer van koophandel.  Tijdens de onthulling van het beeld voor het kasteel aan de Hoflaan op 9 september 2017 werd het biertje gepresenteerd aan het grote publiek.  Kort daarna stopte Peter wegens werkzaamheden, en Menno moest ook helaas stoppen.  Het thuis brouwen werd te veel en er werd uitgeweken naar het Brouwhuus in Lievelde bij Erve Kots, hier was afgesproken dat het voor 3 jaar kon en vanuit daar doorgroeien naar een mooi pand.  Destijds werd door wethouder Pot namens de gemeente ‘t Spuythuys geopperd, iets waar Frank het zeker in zag zitten. De plannen werden gemaakt door Frank, het zou een ware attractie worden voor Borculo, net zoals je in Alkmaar hebt dat de kazen in klederdracht door het centrum rollen, zou Borculo 2x in de maand zijn bier verplaatsen, de Heeren van Borculo zouden in klederdracht het bier lopend vanaf ‘t Spuythuys richting de Berkel brengen, hier zou de Jappe liggen om het vervolgens over de Berkel naar de watermolen te brengen.

Dit hele plan werd gepresenteerd bij Peters tijdens de promotie van Leef! Borculo.  Spijkers met koppen werden geslagen en het plan werd middels een bidbook aangedragen aan de gemeente, in dit bidbook stond ook een investeerder, waarschijnlijk heeft deze investeerder zich teruggetrokken bij de gemeente, en de gemeente heeft Frank daar niet van op de hoogte gesteld, pas nadat Frank zelf aan de bel trok werd dit duidelijk. Van Nathalie Pelgrom moest er een nieuw bidbook ingeleverd worden, dit werd direct gedaan door Frank dit keer met zichzelf als investeerder. Frank had ook al buurt gemaakt, zoals wij dat doen in de achterhoek, de buren zagen de brouwerij in ‘t Spuythuys zeker zitten. De gemeente was ondertussen verder gegaan met een andere partij en heeft geen contact opgenomen met Frank hierover, de andere partij had iets meer geboden. In het bidbook stond o.a. dat de bestemming van het pand een verrijking voor Borculo zou moeten zijn in plaats dat geld cruciaal zou zijn.

Frank was immers al geruime tijd in gesprek met de gemeente, het pand stond al 6 jaar leeg en diverse wethouders waren enorm positief over de Heeren van Borculo waaronder Marijke van Haaren-Koopman en Anjo Bosman. De toezeggingen waren mondeling enigszins al gedaan, en voor Frank geldt een stukje noaberschap oftewel man om man woord om woord. De gemeente heeft hierin flink tekort gedaan, zo hebben ze nauwelijks tot niet gecommuniceerd, alles wordt ook stilgehouden door de gemeente op dit moment.

Graag wil Frank de Heeren van Borculo voor Borculo behouden, anders is de naam natuurlijk een beetje raar, Frank en Roland balen ervan dat ‘t Spuythuys het voor hun niet is geworden. Met Roland (30 jaar) die het stokje later over zou nemen was ‘t Spuythuys een jonge ondernemer rijker waardoor het pand ook behouden kan blijven voor een hele lange periode.

Graag willen de Heeren van Borculo wel een pand betrekken in Borculo, weet u iets, laat het de Heeren weten, u kan Frank bereiken op 06-43483136, het pand dient minimaal 60m2 oppervlakte te hebben en minimaal 4 meter hoogte, huur en koop is allebei bespreekbaar!

Deel dit artikel:

6 gedachten over “De Heeren van Borculo, vechtend tegen de Bierkaai!”

  1. Dit lezend bekruipt mij een naar gevoel.
    Dat van ongeloof en onmacht over deze onbegrijpelijke zet van de gemeente !
    In het bidbook staat duidelijk aangegeven dat de bestemming van het pand een verrijking moet zijn voor Borculo in plaats dat geld cruciaal zal zijn ………
    Het initiatief van de ” Heeren van Borculo” past mijns inziens prima in die visie.

    En dan komt hier de hamerslag :

    De gemeente is met een andere partij in zee gegaan want deze HEEFT IETS MEER GEBODEN !!!!

    Dan gaat het dus tóch om geld !!!

    Ongelooflijk en ongehoord als je het mij vraagt ……

  2. Rosa Stoorvogel

    Wat is dat toch in Borculo??
    Waarom komt de Horeca hier niet van de grond???
    Maar wordt tegen gewerkt door de gemeente???
    En dat terwijl het zo’n leuk stadje is dat veel toeristen trekt!!!
    Als ik het goed heb was er ook een plan om rond de kerk een
    Horecaplein te maken!!!!maaaaar tot heden ie daar nog niets van te zien!!!!
    En dan ook de sluiting van het proeflokaal!!!!
    Foei gemeente Borculo,steken jullie je licht eens op in omliggende plaatsen die niet eens het predikaat stad mogen voeren,maar wel een gezellig centrum met diverse terrasjes en de bijbehorende restaurantjes hebben!!!
    Dat zou hier toch ook moeten kunnen???

  3. Ongelooflijk dit. Kom op gemeente. Een prachtige onderneming.
    Er zijn hier zoveel toeristen, dan is dit een aanwinst voor Borculo. Wij wonen in het centrum,, en horen ze heel enthousiast de Korte Molenstraat inlopen

  4. Weer een voorbeeld van het totale onvermogen van gemeenten om ondernemers met visie en durf te ondersteunen en in deze moeilijke tijden juist verder te helpen! En dat voor alleen voor winst op de korte termijn. Penny wise, plunderen foolish 😢

  5. Onvoorstelbaar!
    Dit is een aanwinst voor ons mooie plaatsje Borculo. Een enthousiaste ondernemer.
    Geld is dus belangrijker.. niet te bevatten.
    Er is zoveel moois te maken van deze mooie stad, wat naar mijn mening tegen gehouden wordt !

  6. Ach lieve mensen we hebben het wel over de “gemeente” Berkelland. Van dit “bestuur” kun je niet anders verwachten. Ze weten waarschijnlijk nog net hoe ze hun eigen achterste af moeten vegen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven