Hans Pelle (PVDA): De “verhitte” discussie over de windmolens


BERKELLAND – Hoe kijkt de PVDA Berkelland aan tegen de verhitte discussie over de windmolens. Afgelopen week werd door het college een brief  aan de raad gestuurd waarin stond dat het RODE beleid op “onhold” wordt gezet. Samengevat stond er dat er opnieuw wordt gekeken naar de situatie in zijn totaliteit, de rol van de gemeente en de wensen van de inwoners. Ondanks deze brief blijft het plan om 5 XL Windturbines in rondom Neede en Haarlo de gemoederen bezig houden. Ton Kraayenvanger nodigde raadslid Hans Pelle uit voor zijn camera.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Hans Pelle (PVDA): De “verhitte” discussie over de windmolens”

 1. Beste Hans,

  je verteld een duidelijk verhaal over windmolens. Ik kan je geheel volgen en begrijp je standpunten. Mijn optie is om de windmolens op de Needse berg te plaatsen. Daar staan ze hoog. De planning die er nu ligt is te dichtbij de bevolking en brengt alleen roering. Ook langs de Berkel is mijns inziens een optie maar weet niet de gevolgen voor de vogels.

  Laten we er vanuit gaan dat het goed komt maar waakzaam zijn. Succes Hans want dit zijn belangrijke beslissingen voor nu en later.

  Mvg Gerrit Wissink

 2. Beste Hans, bedankt voor uw goede verhaal en compassie voor onze mooie streek en haar bewoners. Wat afval betreft van kernenergie, zou u het Climategate verhaal eens moeten lezen, windmolens en zonnepanelen vragen enorm veel waardevolle materialen en investeringen en de afval hiervan na 20/25 jaar is ook niet mis. Bovendien is het rendement wat ze geven nihil! Nou ja, ben ook maar een leek en lees de commentaren van oud minister Plasterk en Climategate, die de andere kant van energietransitie belichten.

 3. Een hele goeie plek is het Noordijkerveld. Veel wind, weinig bewoning en veel kale vlakten. Weinig tot niemand tot last. Ook Ruurlo heeft in de omgeving Slootsdijk prima ruimte voor deze kolossen. Avinkstuw gebied is veel te veel bebouwing in de omgeving.

  @Gerrit Wissink daar nooit. Daar komt al een lelijke telefoonmast dankzij de gemeente.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven