Lancering proefnummer magazine TOEKOMST

GELSELAAR/GEESTEREN – Op 18 november zal de Proeftuin Nettelhorst het eerste nummer van haar magazine TOEKOMST introduceren. Doel van het magazine is relevante informatie te bieden aan de bewoners van het gebied tussen Borculo en Lochem. Wat gebeurt er in de buurtschappen, wat leeft er en wat verbindt de mensen als het om de toekomst gaat? Het eerste nummer betreft een proefnummer. Evaluatie moet inzicht geven in de mogelijkheden om de komende drie jaar nog 9 nummers uit te brengen.

De Proeftuin Nettelhorst is voortgekomen uit het burgerinitiatief ‘De Slimste Weg’. Een aantal bewoners uit het gebied hebben de aanstaande renovatie van de provinciale Nettelhorsterweg (N825) aangegrepen om samen met de wegbeheerder en de buurt thema’s als duurzaamheid, veiligheid en gezondheid in de nieuwe opzet te integreren. Die ambitie vroeg om nieuwe inzichten, durf en samenwerking. Vanuit de Proeftuin Nettelhorst is toen het plan voor een magazine ontstaan. Doel van het magazine is om de grote toekomstvraagstukken dicht bij alle bewoners van het gebied te brengen, inclusief scholen, bedrijven en overheden.
De inhoud van het magazine heeft betrekking op het alledaagse leven, verbonden met de thema’s van de toekomst als Nieuwe economie, Nieuw wonen en werken, Voeding en landbouw, Nieuwe mobiliteit, Klimaat en energie. Zo komen er lokale plattelandspioniers aan het woord, mensen die de toekomst nu al vormgeven in hun eigen gebied. Het waterschap Rijn & IJssel vertelt over haar plannen met de Berkel, de Stichting Twickel over haar visie op haar landgoed Nettelhorst. Ook is er aandacht voor scholen en inwoners in het gebied. Wie zijn bijvoorbeeld nieuwkomers en wat zijn de jongste ontwikkelingen in de buurtschappen? Het gaat dus om het alledaagse leven in het gebied, gekoppeld aan de toekomst ervan.

Het Magazine wordt gratis verspreid in het doelgebied (Barchem, Zwiep, Geesteren, Gelselaar en Nettelhorst). Daarnaast zullen losse nummers te koop zijn à € 3,50 per stuk. Deze zijn aan te vragen bij [email protected].

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Lancering proefnummer magazine TOEKOMST”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven