Berkelland schrijft 1200 brieven voor Amnesty

BERKELLAND – De afdeling Berkelland van Amnesty International heeft in de actie Write for Rights bijna 1200 brieven en kaarten vanuit de hele gemeente op de post kunnen doen. De organisatie noemt het geweldig dat er ook dit jaar weer zo veel brieven geschreven werden door mensen die betrokken zijn bij al die mensen die onterecht gevangen zitten. Zoals Germain Rukuki uit Burundi die 32 jaar cel kreeg omdat hij een mensenrechtenactivist is, of voor Custava Gaticauit uit Chili die blind werd door rubberkogels van de politie tijdens een demonstratie. Amnesty is iedereen die thuis geschreven heeft, in de Oude Mattheüs en niet te vergeten al de leerlingen die hieraan hebben meegewerkt, bijzonder dankbaar.

Vaak wordt er gevraagd of dat schrijven wel helpt. Daarom even wat resultaten van vorig jaar: doodvonnis ingetrokken (Zuid Sudan), hulp voor José uit Mexico. Hij werd ten onrechte door de politie opgepakt en geslagen. Nu heeft hij een officiële verklaring dat hij geen strafblad heeft. Hij krijgt ook een studiebeurs en psychische hulp.
Amnesty hoopt dat de brieven ook dit jaar werken voor al de mensen voor wie ze geschreven zijn. De facebookpagina van Amnesty International werkgroep Berkelland houdt belangstellenden op de hoogte.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven