Beltrumse boer Bennie Weiden te zien in serie “De Nieuwe Boerenfamilie”


BELTRUM – Beltrumnaar Bennie Weiden is te zien in een online serie van de website http://www.denieuweboerenfamilie.nl  Onder de naam Boer Zoekt Verandering (BZV) heeft de website een documentaire reeks gemaakt. Bennie is in de eerste aflevering, die nu online staat, te zien. “De Nederlandse landbouw is aan verandering toe. Want ook al zijn we al generaties lang een agrarische grootmacht, tachtig procent van de Nederlandse boeren staat op een kantelpunt. Zij kunnen steeds moeilijker concurreren met groot, groter, grootst- of niche-boeren. Verandering is niet makkelijk. Er is maatschappelijke druk, de wet- en regelgeving verandert steeds en de berichtgeving over de agrarische sector is vaak negatief. Maar er zijn wel degelijk boeren het ánders willen en doen. Bijvoorbeeld de deelnemers aan het Boerenversneller-programma, onder wie Bennie Weiden. Over hen maakte men dit jaar een documentaireserie”. Aldus De Nieuwe Boeren Familie.

Wie is Bennie?
Bennie Weiden is melkveehouder in Gelderland – maar stiekem is hij nog veel meer. Op boerderij De Weiden valt namelijk van alles te beleven, naast dat de koeien dagelijks gemolken moeten worden. Bennies vrouw Monique heeft haar eigen (paarden)coachingpraktijk op de boerderij, en ook voor educatie of ‘logeren bij de boer’ kun je bij dit bijzondere kleinschalige melkveebedrijf terecht. Voor Bennie is dat multifunctionele aspect van groot belang. ‘Dat maakt ons bedrijf speciaal. We willen de mensen heel graag laten ervaren en beleven wat wij elke dag op de boerderij beleven.’

Leuk weetje: de melk van Bennies koeien komt terecht in onder andere… Ben(nie) & Jerry’s ijs!

Waarom de Boerenversneller?
‘Ik wil graag weer meer voldoening uit mijn bedrijf halen,’ vertelt Bennie. ‘Op dit moment lijkt de focus een beetje verdwenen te zijn, door alle problematiek in de agrarische sector. Als ik weer plezier in mijn werk krijg, kan ik deze problemen ook beter het hoofd bieden.’

Voor Bennie is de Boerenversneller de perfecte gelegenheid om het bedrijf van hem en zijn vrouw eens grondig onder de loep te nemen. De (vele) vernieuwende maatregelen die Bennie voor ogen heeft, moeten uiteindelijk meer inkomsten gaan genereren. Dat geldt niet alleen voor de melkveehouderij, maar ook voor de nevenactiviteiten op het bedrijf, zoals de boerderijeducatie, kinderfeestjes, rondleidingen, (paarden)coaching en logeren bij de boer.

De uitzending met Bennie er in is hieronder te zien:

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven