Piratenzender Nieuwjaars Combinatie Rietmolen (NCR) uit de licht gehaald

RIETMOLEN/NEEDE – Piratenzender Nieuwjaars Combinatie Rietmolen (NCR) is zaterdagmiddag 2 januari door de politie en Agentschap Telecom uit de luchtgehaald. De piraat zond uit via de 94.50 FM en zou nog tot maandagavond te horen zijn. De ontmanteling van de mast aan de Oude Deldenseweg in Neede (Lochuizen) trok enorm veel bekijks. De politie liet via megafoon weten dat dit niet de bedoeling was. De ruim 80 automobilisten werden gesommeerd binnen tien minuten te vertrekken, anders zou de politie op gaan treden.

 

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Piratenzender Nieuwjaars Combinatie Rietmolen (NCR) uit de licht gehaald”

 1. katsdewegkwiet

  vanmorgen om 9.45 was de eerste politieauto al ter plaatse, nu zijn er wel een stuk of 10. Er zijn rijplaten gelegd en er staan3 vrachtwagens uit Haarlem en Amsterdam klaar om de boel op te laden. als je belt over een inbraak of het dealen van drugs dan zijn ze er niet…… #katsdewegkwiet

 2. Wat fijn om te zien dat ernog politie is .loat die jongs toch dreien doot toch geen mense kwoad .toen ik de politie neudig had toen wie werden bedreigd deur de buren zag ik jullie niet

 3. Laten de agente nu eens werk doen wat ze moeten doen, en de piraten nu gewoon eens laten draaien.
  Wat een machtsvertoon doen ze daar gewoon belachelijk

 4. Waren er geen boeren met een mestoverschot….
  Aanpakken dat politie tuig
  Staan ze goed op de film/ foto
  Ga ze lekker thuis een bezoekje brengen 😁😁

 5. In de jaren ’90 ben ik zelf ook jaren piraat geweest in deze buurt. Nooit ‘gepakt’ want kleinschalig. In ‘mijn’ tijd bleef een piraat nog gewoon tussen kerst en nieuwjaar in de lucht. Plaatje afmaken en afkondigen mocht nog als de RCD kwam. Die tijd is allang voorbij. De mast van NCR was dsn weliswaar gemaakt met eigen materiaal, maar er worden tegenwoordig kabels in telecom masten doorgeknipt om zenders- en antennes aan te koppelen terwijl ook de stroom wordt gestolen van de providers. Hoe zeer ik de radiopiraterij ook een warm hart toe draag, masten van 50+ meter en vermogens van 10KW+ hebben niet veel met de echte radiopiraterij van weleer te maken. Dit is georganiseerd collectief recalcitrant gedrag. Als individu natuurlijk allemaal goede burgers en niet op het verkeerde pad te krijgen, maar als je anoniem in een grote groep de wet kan overtreden zonder individuele consequenties dan toch maar wel. Lekker veilig toch. De piraten scene heeft zelf gezorgd dat het grijze gebied tussen tussen gedogen en reguleren inmiddels tot een pikzwart zero-tolerance beleid is verworden. En dan ga je steeds verder om je schijnbare ‘gelijk’ te halen dat het zo toch allemaal zo onschuldig is. Heel jammer allemaal, maar ik vind het goed dat er hard wordt opgetreden. En dat zeg ik als ex-piraat. Ik mis de tijd van 20 watt op een enkele dipool. Ik hoop dat die ooit nog eens terug keert. Wellicht komt daarmee ook de nuance terug en blijft deze scene in leven..

 6. Je hebt helemaal gelijk Marcel, ik draaide als lokale omroep in de jaren 80in een dorp waar ik woonde, 15 watt was meer dan genoeg op een open dipool om op de 102.3 MHz in stereo de boel te bedienen, veel muziek met lokale informatie en verzoekjes van de lokale luisteraars. Dat was piratenradio, daar deed je het voor en ik ben het er mee eens dat er nu complete criminele organisaties bezig zijn ook deze markt te verzieken en zo de echte piraten in een kwaad daglicht stellen. Erg jammer gewoon.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven